Ik lees graag, maar ik schrijf ook graag. Niet alleen op mijn blog, want ik krabbel de notitie-app op mijn telefoon en verschillende notitieboekjes regelmatig vol met gedichten. Deze gedichten deel ik sporadisch op Instagram of mijn blog. Al moet ik bekennen dat ik er vaker niets mee doe, dan dat ik ze deel. Maar daar kwam gisteren verandering in.

Afgelopen week had ik zo’n moment waarop ik tot laat in de avond nog zat te schrijven. Ik plaatste het gedicht in mijn stories en ik kreeg er vervolgens positieve reacties op. Eén reactie was van Sandra. Ze vond het zonde dat al mijn gedichten weer verdwenen en dat er geen verzamelplek was voor mijn werk. Was het geen idee om een aparte Instagram-account te maken voor mijn gedichten? Ik vond dat eerlijk gezegd een goed, maar vooral spannend, plan.

Het is niet niets om werk, dat ik vooral voor mezelf hield, opeens onbeperkt openbaar op het wereld wijde web te zetten. Jaren geleden had ik al met mezelf afgesproken dat als ik mijn gedichten zou publiceren (online of op papier), ik het onder mijn eigen naam zou doen. Dat vond ik last-minute toch wel een dingetje aangezien mijn achternaam redelijk zeldzaam is. Ik zette al mijn twijfels als ‘zijn mijn teksten wel goed genoeg? Wat gaan anderen ervan vinden? Zijn er niet al genoeg andere en betere dichters die op Instagram posten?’ aan de kant en ben er een dagje voor gaan zitten. Met als resultaat dat er nu zo’n dertig gedichten op het internet rondzwerven. Achteraf gezien is dat zo eng nog niet, maar dat kan ook komen door alle fijne reacties die ik nu al heb ontvangen. Dank daarvoor.

Je kunt me volgen op Instagram @chantalwinckens. Hieronder deel ik alvast een voorproefje. En voor alle niet Instagrammers onder ons, ik zal hier sporadisch gedichten blijven delen zoals ik altijd heb gedaan. De social media pagina is openbaar, dus voor al mijn werk kun je er altijd terecht.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Geef me stenen te eten. * * #dichtersvaninstagram #dichtersvaninsta #gedicht #gedichten #poëzie #poezie #poetry #schrijversvaninstagram

Een bericht gedeeld door Chantal Winckens (@chantalwinckens) op