Een jaar of drie geleden volgde ik een schrijfcursus. Ik kwam de oude verhalen die ik toen heb geschreven tegen en ik vind het zonde om ze te laten verstoffen. Vandaag deel ik het tweede verhaal!

De marktman en een tomaat

Het enige wat haar opviel was dat de lampen scheef hingen en dat de vloer eerder leek te dansen dan de mensen erop. Toen zag ze hem midden op de dansvloer. Natuurlijk ging híj als superheld met, al was het een nep sexy sixpack, naar deze kroeg, terwijl zíj zich in een tomatenpak had gehesen met een kroontje dat zo hard wiebelde dat ze na vijf glazen wijn bijna haar evenwicht voor zijn voeten verloor. Oké, nu geen domme dingen doen Anna, dacht ze.

‘Hoi! Wat heb jij een goed gevuld pak.’ En misschien ook niet zéggen, dacht ze er meteen achteraan. ‘Ik bedoelde het sixpack,’ lachte ze snel. Haar wangen kleurden inmiddels net zo rood als haar pak.
Maar wie ben je?’ vroeg hij na twijfelende stilte.
‘Anna,’ fluisterde ze beschaamd. Ze zag hem denken. Haar pak werkte ook absoluut niet mee. ‘Ik kom iedere week fruit bij je halen op de markt,’ probeerde ze bijna wanhopig. ‘Voor mijn tropische vogels…’
‘Oh, die Anna!’
Maar ze zag twijfel in zijn ogen. Die mooie ogen. En ze had helemaal geen tropische vogels, behalve op haar kleurrijke behang, maar dat telde niet.
‘Je zou nu zo op mijn kraam passen,’ knipoogde de superman richting het bolle rode pak.
Anna keek even naar haar schoenen die niet meer zichtbaar waren door de confetti in combinatie met plakkerig bier. ‘Oh, ik kom wel dagje op je kraam liggen, hoor!’ Ze wilde nu niets liever dan haar hoofd tegen de meest dichtstbijzijnde muur bonken.
De marktman barstte in lachen uit. ‘Kan ik je een biertje aanbieden? Dat is het minste wat ik kan doen voor mijn toekomstige mascotte.’
Anna’s hart maakte een sprongetje. ‘Graag!’ Misschien waren haar onhandige acties zo erg nog niet.
Even later overhandigde Superman haar een biertje. ‘Dus, wat doe jij in het dagelijks leven naast kilo’s fruit kopen?’
‘Ik ben lerares op een basisschool.’
Intussen stonden ze bijna tegen elkaar aan door de drukte. Anna kon nu nog beter in zijn helderblauwe ogen kijken.
‘Welke school?’
‘De Robijn, die ligt vlakbij het centrum.’ Op dat moment viel ze dankzij een dronken Elvis achter haar in de armen van haar superheld.
‘Gaat het?’ vroeg hij dichterbij dan ooit. ‘Je kunt ook maar beter uitkijken, lieverd!’
Na deze woorden fladderden de vlinders door haar buik en het laatste slokje bier gaf haar het lef om haar lippen richting de zijne te bewegen, maar in plaats van haar te zoenen vertrok het gezicht van de superheld. Het kroontje op haar hoofd stak recht in zijn oog. Achter haar kwam een flamboyant mannelijk figuur in een knalroze glitterpak inclusief boa op hen afgerend.
‘Alles goed, schat?’ vroeg hij met bezorgde blik op de superheld.
En nog voor hij een vieze blik in de richting van Anna kon werpen, rende ze linea recta naar de deur van de overvolle kroeg zonder te bedenken dat ze daar niet doorheen paste.

Het eerste verhaal vind je hier.