Toen ik eind februari opeens de ene haiku na de andere schreef, verwachtte ik dat deze fase weer snel voorbij zou zijn. Maar niets is minder waar. Dagelijks slinger ik een nieuwe haiku op het wereld wijde web en regelmatig ontstaat er weer een nieuw gedichtje in mijn hoofd. Het gebeurt gewoon en ik laat het ook gewoon gebeuren, want het voelt alsof ik dit al mijn hele leven doe in plaats van twee maanden.

Iedere dag een haiku

Op mijn Instagram-pagina die ik alleen gebruik voor gedichten plaats ik iedere dag een nieuwe haiku. De bio op deze pagina heb ik dan ook maar aangepast naar ‘moderne haiku- en senryu-dichteres’. Dat is denk ik geen verkeerde keuze, want momenteel heb ik ongeveer een maand aan haiku’s klaarliggen. Deze haiku’s en senryu’s (ik zal in een andere blog het verschil tussen deze twee dichtvormen uitleggen) zijn allemaal uitgeschreven in mijn Traveler’s Notebook terwijl mijn hersenen ondertussen alweer nieuwe gedichten bedenken.

Voor iedereen zonder Instagram

Je kunt je dus iedere dag door me laten verrassen met een nieuwe haiku op Instagram, maar voor iedereen die geen Instagram heeft deel ik hier een aantal gedichtjes.