Soms is het lekker om een kort, maar vermakelijk boek te lezen. Hotel van verlangen is zo’n boek. Ik kreeg het e-book aangeboden van uitgeverij Loft Books (onderdeel van Ambo|Anthos) en ik besloot het te lezen tijdens mijn vlucht van Napels naar Nederland. Ik sloeg de laatste digitale pagina om voordat we überhaupt waren geland.

In Hotel van verlangen is André Vandersteen en knappe zakenman die met regelmaat (jongere) vrouwen verleidt. Carine viel 20 jaar geleden voor André, maar toen hij haar hart brak vertelde ze hem niet dat ze zwanger van hem was. Zodoende voedde ze haar dochter Merel op zonder te vertellen wie haar vader is. Merel studeert inmiddels en heeft een bijbaan als kamermeisje in een hotel. In dit hotel verblijft André en zonder te weten wat ze van elkaar zijn, lopen ze elkaar tegen het lijf. André vraagt Merel mee uit … Wanneer Merel haar moeder over de man die haar mee uitvroeg vertelt, begint er een lampje te branden en slaat de paniek toe. Hoe kan Carine dit oplossen voordat het te laat is?

Schrijfster Tineke Beishuizen schrijft toegankelijk, maar geeft je wel constant een ongemakkelijk gevoel. De vraag of Merel op date gaat met haar vader en wat er dan wel of niet kan gebeuren blijft in je achterhoofd spoken. Ondertussen probeert Carine de ontmoeting tussen André en haar dochter te voorkomen, maar dat is nog niet zo makkelijk omdat ook andere vrouwen om zijn aandacht vragen …

Terwijl een dun boek soms erg fijn kan zijn en iedere pagina van Hotel van verlangen je vermaakt, had het toch iets meer pagina’s mogen hebben. Het verhaal is nu heel plotseling afgelopen en de personages hadden net iets meer diepgang mogen hebben. Ondanks dat is het een heerlijk en ongemakkelijk verhaal voor een korte reis of een middagje aan het strand.  Ik heb er in ieder geval van genoten.

3/5

60 pagina’s – Loft Books (onderdeel van Ambo|Anthos) – februari 2019 – 9789047204718