Een tijdje terug vroeg ik jullie om wat vragen met betrekking tot mijn blog te beantwoorden. Ik kreeg een mooi aantal reacties en ik zal kort samenvatten wat de uitkomst is. Ik kan niet aan iedereen zijn of haar wensen voldoen, maar ik vind het erg fijn om een beeld te hebben van wat jullie mening over Hoofdstuk 12 is.

Bezoekfrequentie en social media

Hoe vaak komt de gemiddelde bezoeker op mijn blog? De één neemt meerdere keren per week een kijkje, de ander komt één keer per maand langs. Niks mis mee, want daar is het tenslotte een blog voor. Gemiddeld komen jullie (enquête-invullers) één keer per week langs. Er waren ook mensen die aangaven al mijn nieuwe blogs te lezen, een antwoord dat mij verraste en een glimlach op mijn gezicht toverde. Jullie moeten op een bepaalde manier ontdekken dat ik af en toe iets nieuws typ, dus ik vroeg via welk social media kanaal jullie mij volgen. De meesten volgen mij via Twitter, gevolgd door Bloglovin’ en Instagram.

Inhoud van Hoofdstuk 12

Wat mij verraste is dat de recensies worden gezien als de meest populaire blogposts. In het echt worden deze namelijk vaak minder goed bezocht dan niet-recensies. Dit laat overduidelijk zien dat werkelijkheid en de mening van een kleinere groep kunnen verschillen. Daarnaast leest 50% graag verslagen van evenementen en doet de maandelijkse Vers van de pers het ook goed.

Na de favoriete onderdelen vroeg ik jullie wat jullie misten, waarop de meesten antwoorden: niets. Een enkeling wil graag meer theoretische artikelen over literatuur lezen, anderen zouden graag meer recensies van sciencefiction boeken, Italiaanse boeken, literaire romans, wereldliteratuur of kinderboeken lezen.

Iedereen is tevreden met de lay-out en vervolgens werd ik overspoeld met complimenten over Hoofdstuk 12. Ik word er nog steeds verlegen van als ik ze teruglees.

Overig

75% van de enquête-invullers was vrouw en 25% man. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt tussen de dertig en de veertig jaar, maar iedere leeftijdscategorie van boven de twintig lijkt regelmatig een kijkje te nemen op Hoofdstuk 12.

Conclusie

Ik ben erg blij met jullie meningen (niet alleen de complimenten, maar ook de op- en aanmerkingen zijn erg welkom), dus iedereen die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen: heel erg bedankt! Zoals ik in het begin al zei kan ik niet iedereen gelukkig maken. Zo zal ik bijvoorbeeld de komende paar jaar geen kinderboeken recenseren omdat ik nog geen kinderen heb en uit mezelf geen kinderboeken lees.

En nu?

Sinds ik ben afgestudeerd en ik meer tijd heb zit ik vol met ideeën. Ik zat wel even in een leesdip, maar inmiddels verlang ik weer steeds vaker naar een boek. Daarnaast had ik een week of twee geleden een spontaan idee dat ik niet lang daarna ben gaan uitwerken. Ik ben er inmiddels druk mee bezig en hoop aan het einde van deze maand te kunnen onthullen waar ik mee bezig ben! Ik denk dat sommigen het wel kunnen raden (na een bericht op Twitter), maar ik zeg nog even niks. Ik heb in ieder geval erg veel zin om er na mijn reis naar Milaan intensief mee aan de gang te gaan!

Iedereen nogmaals bedankt voor jullie mening! ik hou ze in mijn achterhoofd als ik nieuwe blogs ga schrijven.