Mijn uitdaging is dit jaar groter dan ooit. Ik lees ieder jaar namelijk net iets meer dan veertig boeken, maar ik besloot dat 2017 mijn jaar zou worden met een doel van 52 boeken. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder, een goed moment om terug te blikken. Want heb ik mezelf overschat of is er een kans dat ik de 52 dit jaar wél ga halen? Ik houd jullie nog even in spanning, want ik blik eerst terug op mijn favorieten van de afgelopen zes maanden.

Top 5

In maart maakte ik al een top drie, maar ik kan je vertellen dat er nu toch echt een ander boek bovenaan staat. Iedereen die me een tijdje terug heeft gevolgd, zal zich niet verbazen over welk boek dat is. Verder is er nog een indringer in mijn lijstje van vorige favorieten, namelijk een roman van Fabio Volo, en daarmee is mijn rijtje van dit jaar wat langer geworden. Ik ben benieuwd wat er over een paar maanden is veranderd, maar dit is mijn top vijf voor nu.

  1. Het achtste leven (voor Brilka) – Nino Haratischwili
  2. Gij nu – Griet Op de Beeck
  3. Het hoort er allemaal bij – Fabio Volo
  4. Pauwl – Erik Jan Harmens
  5. De celliste van Portofino – Alyson Richman

Hebban Reading Challenge 2017

Ik koos dit jaar dus voor 52 boeken en dat betekent dat ik ongeveer 26 boeken moet hebben gelezen om op schema te liggen. Ik had zelf geen flauw idee hoeveel romans ik dit jaar al heb dichtgeslagen tot ik aan deze blogpost begon. Laat ik beginnen met dat ik aangenaam verrast ben, aangezien ik verschillende boeken na een aantal hoofdstukken heb weggelegd. Soms vond ik er simpelweg niets aan, de andere keer had ik het druk en weer een andere keer moest een boek terug naar de bibliotheek. Daarnaast las ik de vuistdikke roman Het achtste leven (voor Brilka), een boek dat in mijn ogen telt voor vier. En wat ik ook niet wil vergeten is dat ik ook nog mijn scriptie heb geschreven. Het zou me dus echt niet verbazen als ik bijna niets heb gelezen, maar het tegendeel is waar.

 

Ruim over de helft…

…met 29 boeken!Ik ga er niet vanuit dat ik nu ook zeker mijn challenge haal, maar dit geeft wel het vertrouwen dat het mogelijk is. Ik ga gewoon door met lezen en dan zal het schip aan het einde van dit jaar vast rond de 52 boeken stranden.