Er zijn alweer zes maanden voorbij en daarmee komt kerst 2019 weer wat dichterbij. Maar laten we eerst nog even van de zomer genieten, voordat we onze kerstbomen weer opzetten. Voor nu blik ik terug op de eerste helft van dit jaar, want er gebeurde een heleboel waarvan ik jullie niet op de hoogte heb gehouden. Tijd om even bij te kletsen!

Schotland

2019 was nog maar net begonnen toen ik in het vliegtuig naar Schotland stapte voor een bezoekje aan de schoonfamilie. We waren er maar een paar dagen, maar dat was tijd genoeg om één van de vele kastelen te bekijken en zo bezochten we Blackness Castle.

Napels

In maart was ik jarig en ik wilde graag weer eens naar Italië. Ik ben er vorig jaar niet geweest wat zorgde voor heimwee. Zodoende vertrokken mijn vriend en ik voor een weekend naar Napels.

We slenterden door typische straatjes en bezochten de catacomben.

Ik at er de beste pizza OOIT bij L’Antica Pizzeria da Michele en, laten we eerlijk zijn, dat is veel beter dan taart. 

Pompeii

We namen uiteraard ook een kijkje in Pompeii, de stad die in 79 na Christus onder vulkanisch as werd bedekt door een uitbarsting van de Vesuvius.

Echt heel bizar om te zien hoe goed alles is behouden voor iets wat bijna 2000 jaar oud is.

Ik werd ten huwelijk gevraagd

Op de dag dat mijn vriend en ik elf jaar samen waren, kreeg ik een doosje (met boekenthema) cadeau. Het was een gepuzzel om het doosje open te krijgen en dat lukte me natuurlijk niet, dus ik duwde het terug in de handen van mijn vriend, waarna hij op zijn knieën ging en het doosje opende.

In het doosje zat een snoepring en werd me de vraag der vragen gesteld. Ik heb natuurlijk ja gezegd.

Geen zorgen, ik draag deze ring niet en ik krijg nog een echte ;-)

Concerten

Ten slotte ging ik nog naar een aantal concerten. In maart genoot ik van de muziek van Yann Tiersen. Hij maakte onder andere de muziek voor de film Amélie en zowel de film als de muziek zijn prachtig.

Ik nam mijn moeder later mee naar een concert van Loreena McKennitt. Ik weet niet hoe ik de muziek moet omschrijven, dus ik houd het maar bij folk. Het is overigens wel heel mooi en betoverend om naar te luisteren.

Verder bezocht ik het Zwanenmeer, maar bij het ballet mag je geen foto’s maken. Jullie geloven me vast op mijn woord dat ook dat mooi was.

En als laatste koos ik voor iets wilders en ging ik naar het concert van Rammstein. Het was de heetste dag van dit jaar en er zat een gigantische vuurshow bij. Ondanks de hitte was het echt een toffe show.

Het was een fijne eerste helft van 2019. Hopelijk brengt de rest van dit jaar ook weer veel moois!