Het was hier even stil. Je zou verwachten dat ik dan genoeg te vertellen heb, maar het tegenovergestelde is waar. Ik las namelijk twee boeken, maar ik las ze niet uit. Ik wil ze ook niet uitlezen. Waarom niet? Omdat ik toe ben aan iets anders dan literaire romans over scheidingen, postkolonialisme en andere heftige thema’s.

Het is niet zo vreemd dat lezen even niet lukt. Mijn leven staat nogal op z’n kop. Ik studeerde vorige maand af, ik vond een tijdelijke baan en heb na jaren 40 tot 80 uur per week studeren, zeeën van tijd. Eindelijk heb ik tijd om uitgebreid op te ruimen, weer eens koffie te drinken op een terras of gewoon vroeg naar bed te gaan. Daarnaast sta ik regelmatig in de keuken. Het schrijven van mijn scriptie was een aanslag op mijn lichaam. Naast alle stress kwam ik in een half jaar tien kilo aan…het is misschien mijn eigen schuld (ik heb alles zelf in mijn mond gestopt), maar ik wil al dat overgewicht kwijt. Met andere woorden: mijn leven ziet er opeens heel anders uit.

Begrijp me niet verkeerd, want ik ben erg blij met het afstuderen en mijn nieuwe baan, maar ik heb even tijd nodig om te landen in mijn nieuwe leven. En terwijl ik dat doe, lukt het lezen met zware thema’s of moeilijker geschreven boeken niet. Zo legde ik deze week ‘De tolk van Java’ van Alfred Birney en ‘Thomas en Mary’ van Tim Parks aan de kant.

Inmiddels heb ik mijn ereader gevuld met lichtere kost om weer in een leesflow te komen. Ondertussen zoek ik verder naar een evenwicht tussen werk, huishouden, lezen, bloggen en overige vrije tijd. Komende week zullen er hier weer langzaamaan blogs verschijnen, maar ik duik nu eerst met een boek in de zon!