Wat is een nieuw jaar zonder goede voornemens? In 2019 wil ik veel (leuke) dingen gaan doen en ik begin het jaar hierdoor extra gemotiveerd. Of ik me aan het einde van het jaar ook nog zo voel zullen we zien, maar een goed begin is het halve werk.

 

Persoonlijk

Meer bewegen

Ik heb een haat-liefdeverhouding met de sportschool. Naar de sportschool gaan stel ik altijd zo lang mogelijk uit, maar na het sporten voel ik me geestelijk en lichamelijk gezonder. Ik krijg er meer energie van en mijn concentratie is na een uurtje bewegen veel beter. Dus dit jaar geen smoesjes meer om niet te gaan sporten.

Gezonder eten

De batterij van onze weegschaal is al maanden leeg en eigenlijk vond ik het wel fijn om niet wekelijks naar de getallen te moeten kijken. Totdat ik laatst weer eens op een weegschaal ging staan en ontdekte dat ik niet alleen ben aangekomen, maar ook nog eens wat overgewicht heb. Het dieet is in huize Hoofdstuk 12 aangepast naar vegetarisch, al mag ik buiten de deur wel gewoon een stukje vlees. Ook snoepgoed en snacks zijn inmiddels uit huis verbannen.

 

 

Minimaliseren

Het is momenteel niet gemakkelijk om een nieuw huurhuis te vinden, maar mijn vriend en ik zijn inmiddels wel uit ons kleine appartement gegroeid. Het resultaat is een rommelig huis dat op sommige plekken meer op een opslag lijkt dan op een huis. Inmiddels hebben we besloten dat het toch verstandiger is om een huis te kopen, maar we willen graag nog wat sparen. Dat betekent dat we hier nog wel even wonen en dat er ruimte moet worden gemaakt om het leefbaar te houden. We zijn vorig jaar begonnen met uitmesten en daar gaan we dit jaar mee verder. Binnenkort zijn mijn boeken aan de beurt…

 

Hoofdstuk 12

Mijn blog groeit ieder jaar en daar ben ik erg blij mee. Ik wil mooie recensies en leuke artikelen blijven schrijven om zowel Hoofdstuk 12 als mezelf te laten groeien. Daarnaast is Hoofdstuk 12 sinds vorig jaar een bedrijf en wil ik me als ondernemer graag verder ontwikkelen.

 

Lezen

Ik had een hele leesuitdaging samengesteld om dit jaar afwisselend te kunnen lezen. Vervolgens bedacht ik me dat ik in 2018 bijna geen Italiaanse literatuur heb gelezen en dat ik dat graag op wil pakken. En uiteindelijk wilde ik helemaal geen challenge meer. 2018 was namelijk een minder leuk jaar achter deze schermen. Lezen lukte niet zo goed, er zijn maanden geweest waarin er weinig structuur was te vinden op mijn blog en ik haalde simpelweg niet de doelen die ik wilde halen: ik las uiteindelijk een boek of 30 in plaats van ruim 40 boeken. 

 

 

Ik merk dat ik dit jaar opeens wil gaan knallen. Het liefste twee boeken per week, waarvan de helft Italiaans. Ik vond het fijn om dagelijks iets online te kunnen zetten in december, dus dat wil ik nu natuurlijk weer. Maar goed, dit is simpelweg niet haalbaar en vooral een manier om weg te lopen van mezelf. Lezen is altijd een soort van vluchten geweest: het is een manier om niet aan je eigen leven te denken en even ergens anders te zijn. En daar is niets mis mee (afleiding is de beste heelmeester), maar niet alle problemen lossen zichzelf op als ik alleen maar met mijn neus in de boeken ga zitten. 

Het uiteindelijke leesdoel

Dus goed, uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn doel op 52 boeken te zetten, simpelweg om mezelf te motiveren minder vaak achter een scherm te gaan zitten. Ook ga ik dit jaar meer Italiaanse literatuur lezen, want dat is mijn grootste passie. Daarnaast houd ik mijn Reading Challenge wel bij de hand, want ik wil graag wat afwisselender gaan lezen om leesdipjes te voorkomen. Mocht je hier ook behoefte aan hebben, dan vind je mijn leesuitdaging hieronder.

 

Schrijven

In 2019 wil ik verder schrijven aan mijn manuscript en mijn gedichten. Deze maand ga ik daar nog niet aan toekomen, maar vanaf februari wil ik een dagdeel per week vrij maken om in alle rust te kunnen schrijven. Mijn ervaringen ga ik met jullie delen in een nieuwe rubriek: Zo word je (g)een schrijver.

Ik ga mezelf dit jaar niet vervelen! Wat zijn jullie doelen voor 2019?