Wie mij volgt op Instagram of Twitter heeft misschien meegekregen dat ik bezig was met ‘missie boekenkast’. Ik keek namelijk dagelijks naar stapels boeken die verspreid lagen over verschillende planken. Er zat een soort van logica in, maar inmiddels was het wel erg chaotisch. Ik had geen idee meer van wat er precies in de boekenkast lag en daarom was het de hoogste tijd om deze opnieuw in te richten. 

Voor

Om jullie een duidelijk beeld te geven, zo zag mijn boekenkast eruit voordat ik deze onder handen nam:

Eén grote puinzooi. Niet echt een kast waar je vol trots naar kijkt…Het was dus tijd voor actie, al had ik geen idee hoe ik mijn kast opnieuw in kon delen zonder deze weer uit te laten puilen.

Puzzelen met boeken

Wie ruimte wil moet dingen wegdoen en dus besloot ik om een deel van mijn studieboeken ergens anders neer te leggen en alleen de informatieve boeken die ik regelmatig gebruik te laten staan. De ruimte die hierdoor ontstond vulde ik op met oude studieboeken van mijn vriend en andere non-fictie, waardoor er op andere planken meer ruimte ontstond. En over non-fictie gesproken: de kookboeken op de plank eronder zette ik rechtop zodat deze makkelijker te pakken zijn, met daarnaast een stapel kooktijdschriften en het pop-up-boek van Game of Thrones daar weer bovenop omdat die nergens anders past.

Mijn favoriete boeken, de Italiaanse literatuur, zette ik op alfabetische volgorde en hield zelfs nog ruimte over voor een boek of twee. Wonderen zijn de wereld nog niet uit. De plank daarboven is gevuld met boeken van mijn vriend. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat hij bijna nooit leest, maar hij verslindt zijn boeken langzaam met een gemiddelde van vier per jaar. Ik vond daarom dat ik zijn deel van de kast wel kon vullen door twee rijen achter elkaar te plaatsen, met zijn Stephen King verzameling vooraan. Bovenin staan rechts dichtbundels op alfabetische volgorde en links staan de overige literatuur en romans. Bovenop de kast liggen nog een aantal afgeschreven bibliotheekexemplaren die ik nog altijd moet lezen, maar dat leek me wel leuk gezelschap voor de plant.

Na

*Tromgeroffel*

Het eindresultaat:

Alles past nu weer mooi in mijn boekenkast als ik in ieder geval even vergeet dat er net na het opruimen twee nieuwe recensie-exemplaren op de mat vielen. Misschien heb ik toch een grotere kast nodig.