boekenblog

Over

Als kind zat ik altijd met mijn neus in de boeken of schreef ik gedichten en verhalen. Op latere leeftijd besloot ik deze hobby’s te combineren met mijn andere passie: Italië. Ik studeerde Italiaanse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht, met een specialisatie in de Italiaanse literatuur. Daarnaast hield ik me in de vrije ruimte bezig met algemene literatuur, cultuur en media.

In mijn vrije tijd lees ik nog steeds graag een boek, schrijf ik gedichten, duik ik de bioscoop in of speel ik een game. Eigenlijk vind ik alles leuk, als het maar een goed verhaal heeft. Verder word ik gelukkig van reisjes naar Italië, goede pizza, yoga, mijn twee grasparkieten en tijd doorbrengen met naasten.

Over Hoofdstuk 12

Hoofdstuk 12 begon in 2015 als boekenblog. Na mijn studie besloot ik om mijn kennis te gebruiken als redacteur en schrijfcoach en werd Hoofdstuk 12 mijn bedrijf. Inmiddels werk ik niet meer als zelfstandig redacteur, maar blog ik nog steeds over boeken, films, games en andere leuke culturele dingen.

De foto’s zijn gemaakt door Imke van Imke Illustrations.

5 Reacties

 1. Beste Chantal,

  Ik zou graag in contact komen met je voor de journalistendatabase van ANP Pers Support. Ik vind het altijd leuk als je jouw bio met ons wil delen.

  Momenteel is dit de bio die ik van jou heb:
  Chantal is de blogger achter Hoofdstuk 12. Zij schrijft recensies over boeken en schrijft verder over alles wat te maken heeft met boeken en lezen. Sam wordt het liefst benaderd per e-mail.

  Ik hoor graag van je,

  Hartelijke groet,

  Cheyenne

  1. Beste Cheyenne, ik heb je een mail gestuurd.

 2. He Chantal, schrijf je zelf ook ? Welk soort literatuur ? Laat je je werk ook proeflezen ? Ik ben alvast kandidaat, heb 60 jaar leeservaring achter de rug…
  Vriendelijke groet,
  Walter.

  1. Ik wil al heel lang een boek schrijven, maar ik begin er iedere keer niet aan. Verder schrijf ik wel eens gedichten. Als ik een proeflezer nodig heb, dan laat ik het je in ieder geval weten!

 3. He volkomen nieuw dit geheel. Ben zo maar wat aan het rommelen en zie ineens Chantal tipt etc.
  Komt mijn nieuwe boek Buiten huilen de wolven voorbij… Ik als digibeet, verder kijken. Chantal: leuk koppie en met inhoud…
  Lijkt me leuk om nieuwe berichten te ontvangen, delen, lezen etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.