Ik had het laatst al over mijn leesdip, maar het komt wel eens vaker voor dat ik een dag de boeken links laat liggen. Het leven is namelijk meer dan alleen lezen. Vandaag geef ik jullie een kijkje in zo’n dag, met super lelijke foto’s omdat er tegenwoordig nooit goed licht lijkt te zijn, maar gelukkig duren de dagen langzaamaan weer wat langer.

Ochtend

Ik sta op, douche en ontbijt om vervolgens achter mijn laptop te kruipen om mijn verschenen blogpost van die dag op social media te delen. Daarna scroll ik door Twitter om nieuwe blogposts te lezen. Dat was het leuke deel van de ochtend want daarna ligt het huishouden op me te wachten. Ik ruim wat was op, zet de vaatwasser aan en was de vaat die daar niet in mag met de hand af. Vervolgens ruim ik de huiskamer met de Franse slag op, want er kwam die avond bezoek.

Middag

Ik begin de middag met een goede lunch. Ik wilde Via Genua ondertussen terugkijken, maar ik kreeg een foutmelding. Zondag met Lubach deed het gelukkig wel.

 Na mijn pauze verwerk ik wat feedback voor mijn scriptie. Als ik daar tegen het einde van de middag mee klaar ben, maak ik voordat de visite voor de deur staat nog snel een planning voor de rest van de week.

Avond


Net voor de eerste mensen binnendruppelen zet ik zelfgebakken cake op tafel om de eerste honger te stillen. Als bijna iedereen er is ga ik boodschappen doen met een vriendin en zet daarna wat mannen in de keuken aan het werk met de ingrediënten. Denk nu niet dat ik een slechte gastvrouw ben, maar iedere maandagavond eten we samen met vrienden en soms wil iemand anders koken. Daar zeg ik geen nee tegen… Als dan ook mijn vriend thuiskomt gaan we met een warm bord eten op de bank zitten en kijken we de film Batman vs Superman. Ik vond er niets aan, maar ik vermaakte me prima met het gezelschap. Als rond elf uur iedereen is vertrokken, ruim ik alle borden en pannen op om vervolgens onder de wol te kruipen.