Een week in Parijs is een dunne roman en toch weet schrijfster Jojo Moyes haar stijl herkenbaar te maken. Moyes heeft namelijk 78 pagina’s gevuld met romantiek en drama, met deze keer Parijs als setting. 

een-week-in-parijsIn Een week in Parijs zijn er twee verhaallijnen met elkaar verweven. Zo gaat een deel van  deze korte roman over Liv die in 1998 op huwelijksreis in Parijs is. Het andere deel speelt zich af in 1913 waar Sophie net getrouwd is met kunstenaar Édouard Lefèvre. De twee vrouwen hebben één overkomst en dat is dat de carrière van hun mannen een schaduwkant heeft. In Een week in Parijs schetst Moyes een duidelijk beeld van teleurgestelde vrouwen vroeger en nu en al snel wordt duidelijk dat daar niet zo heel veel verschil in zit.

Naast deze overeenkomst wordt er kunst gebruikt om de verhalen echt samen te laten komen. Moyes laat zien wat de impact van kunst is en hoe iedereen kunst anders interpreteert, maar bovenal gaat dit boekje, zoals we van Moyes gewend zijn, over de liefde en de pijn die daar soms bij komt kijken.

Het enige jammere is dat het verhaal te kort is om je echt in te kunnen leven in de personages. Hierdoor blijft het verhaal oppervlakkig en raakt het je niet zo als bijvoorbeeld haar grote succes Voor jou. 

Voor wie wil genieten van romantiek in Parijs, maar ook wil worden meegenomen in de twijfels van net getrouwde vrouwen, is deze Moyes een aanrader. Een week in Parijs lees je in een avond uit, maar mocht je na deze korte roman geen genoeg hebben van Liv en Sophie, dan kun je daarna gewoon verder in het dikkere Portret van een vrouw. 

3/5

Een week in Parijs – Jojo Moyes – 112 pagina’s – de Fontein Romans & Spanning – november 2015 – 9789026138829 – te koop voor €4,99