In maart 2014 ben ik begonnen met het schrijven van recensies. Twee jaar later doe ik dit nog steeds met plezier en verschijnt er wekelijks een nieuwe boekbespreking. Toch vind ik het jammer om mijn oude recensies in een word-document te laten verstoffen. Ze zijn misschien niet allemaal even goed, maar ik heb er wel tijd en liefde in gestoken. Daarom plaats ik iedere week een oude recensie online. Vandaag is ‘Overspel’ van Tatiana de Rosnay aan de beurt.

Tatiana de Rosnay heeft een nieuwe thriller geschreven over de perfecte huisvrouw die een slippertje maakt.

overspelDe 50 jarige Hélène is de perfecte huisvrouw: ze heeft een rijke man, is zorgzaam, heeft geslaagde kinderen en ze mag zichzelf al oma noemen. Op een dag ontmoet ze bij haar auto een vreemde en ondanks haar rustige leven besluit ze hem op te zoeken. Voordat Hélène het doorheeft, deelt ze de lakens met een man waar ze de naam niet van weet. Het is een geweldige ervaring totdat ze merkt dat de man tijdens de daad is gestorven. Ze slaat op de vlucht, maar ontdekt later die dag dat ze haar tas in het appartement van haar slippertje heeft laten staan. Door deze fout wordt ze achtervolgd door haar geheim en dit drijft Hélène tot het uiterste om haar eigen rustige leven te behouden.

Tatiana de Rosnay heeft een duidelijke schrijfstijl waardoor ‘Overspel’ makkelijk leest. Vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal dat je meeneemt naar het leven van Hélène, de vrouw die opeens alles doet wat niemand van haar verwacht. De schrijfster laat zien hoe door één misstap een heel leven op zijn kop kan komen te staan. Het is af en toe ongeloofwaardig dat een vrouw als Hélène in bepaalde situaties belandt, maar het maakt ook duidelijk dat sommige dingen iedereen kunnen overkomen. ‘Overspel’ is spannend genoeg om te blijven lezen, maar laat je niet nagelbijtend op het puntje van je stoel zitten. De ontknoping van het boek is verrassend en laat je zeker even nadenken wat er nu werkelijk met deze perfecte huisvrouw is gebeurd.

Overspel – Tatiana de Rosnay – Ambo/Anthos Uitgevers – maart 2015 – 9789047204572 – €15,00