Elisa is 32 en een alleenstaande moeder van de zestienjarige Sky. Sky is een intelligent meisje, maar contact met leeftijdsgenoten heeft ze niet. Als ze online een vriendje vindt, ontstaat er een interesse in haar vader en de relatie die hij met haar moeder had. Dit zorgt bij Elisa voor veel herinneringen die zowel mooi als dramatisch zijn, maar als Sky contact zoekt met haar vader Julian komt hun wereld op zijn kop te staan.

Sky is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, waarvan sommigen zich afspelen in het heden en andere in het verleden. Daarnaast wisselt Lina af en toe van personage, waardoor je ook een kijkje krijgt door de ogen van Sky en Julian. Zowel het wisselen tussen heden verleden als de variatie tussen de personages zorgen ervoor dat dit boek niet alleen dramatisch en romantisch is, maar ook spannend. Stukje bij beetje wordt onthuld wat er precies tussen Elisa en Julian is gebeurd en waarom Julian geen contact heeft met Sky. Ik had dit boek dan ook binnen twee dagen uit omdat ik gewoon moest weten wat er was gebeurd en hoe het verhaal af zou lopen. Geloof me, dit boek kun je niet wegleggen.

Het grootste deel van het verhaal wordt door de ogen van Elisa bekeken. Door de ik-vertelvorm gecombineerd met de tegenwoordige tijd leest dit boek als een verslag van het leven van Elisa. Hierdoor sta je als lezer dicht bij het personage en kun je niet anders dan meeleven. Toch zorgt dit ook voor het enige kritiekpunt op dit boek: show, don’t tell. Op sommige punten wordt er meer verteld dan getoond. Dit hoeft niet perse iets negatiefs te zijn, maar in dit geval zorgt het voor een tegenstelling. Door de beschrijving lijkt het soms net alsof het personage alleen vertelt wat deze je wilt vertellen, waardoor er juist weer een afstand ontstaat. Maar laat je door dit punt niet afschrikken, het verhaal is te mooi om je er aan te irriteren.

Ellen Lina heeft niet alleen een mooie roman geschreven, maar ze kaart ook heftige thema’s aan die actueel zijn in onze maatschappij. Denk aan tienermoeders, alleenstaande ouders, hoogbegaafdheid en de gevaren van het internet. Sky is dan ook een realistisch verhaal dat zowel romantisch als dramatisch is.

Dit boek werd overal zo positief ontvangen, dat ik bang was dat het tegen zou vallen, maar Lina heeft zichzelf bewezen. Ik beloof je: dit verhaal laat je niet snel los.

4,5