Laatst ging ik een lang weekend weg naar vrienden aan de andere kant van Nederland, maar dat liep niet helemaal zoals gepland. Ik had namelijk verwacht dat ik vier dagen lang veel tijd zou doorbrengen met de mensen die ik normaal veel te weinig zie. We zouden samen koken, lekker eten, tot midden in de nacht bij een vuurkorf buiten zitten, gaan zwemmen op een zonnige dag. Samengevat: ik zou geen boek aanraken en me helemaal richten op een paar dagen met mijn vrienden. En toen ging het mis…

De kringloopwinkel

In Deventer zit een prachtige kringloopwinkel. We besloten dat we daar wel even wilden snuffelen naar leuke spulletjes en laat deze kringloop nu ook een grote boekenafdeling hebben. Terwijl de rest bij de platen neusden, dook ik de boekenafdeling op.

kringloop

Ik was zo dom om mezelf voor te nemen om niets te kopen en alleen te kijken. Dat bleek al snel een onmogelijke opgave en binnen tien minuten stond ik met een stapel boeken in mijn armen die na ieder rek alleen maar zwaarder werd.

Boekenstapel

Vanaf dat moment wist ik dat mijn missie om zonder boeken naar buiten te lopen was mislukt. Mijn eigen opgelegde regel met betrekking tot boeken is dat ik één boek per maand mag kopen. Deze tweedehandse pareltjes zijn natuurlijk een stuk goedkoper en daarom besloot ik dat ik voor ongeveer twintig euro aan boeken mee naar huis mocht nemen. Ondanks dat de meeste boeken maar een paar euro kostten moest ik toch een selectie maken. Ik koos voor de Italiaanse literatuur van mijn stapel en legde de rest (alsnog een beetje teleurgesteld) terug.

Heel veel Italiaanse literatuur

Eigenlijk mag ik niet klagen want ik heb alsnog acht mooie boeken op de kop getikt voor €21,35. Daar word ik als studente Italiaans toch een beetje blij van.

boeken italiaans

Voor wie nieuwsgierig is welke titels ik mee naar huis heb genomen:

Mocht je willen weten waar een boek over gaat, klik dan even op de bijbehorende link.

Twee klassiekers

Toen ik met mijn stapel boeken richting de uitgang liep om op de rest te wachten, liep mijn vriend naar me toe en gooide nog twee boeken op mijn stapel: 1984 van George Orwell en Spaar de spotvogel van Harper Lee. Twee boeken die ik braaf aan de kant had gelegd om niet te ver over mijn budget heen te gaan.

boeken klassiekers

Mijn stapel was weer compleet en ik een nog blijer mens.

Boekenthee

Maar dit was nog niet alles. De dag erna besloten we in een dorpje te gaan lunchen. Ik kan geen dag zonder thee, dus ik bestelde een glas heet water om zelf een smaakje uit te kiezen. Ik kreeg alleen geen theedoos, maar een mini boekenplankje met daarop mini boeken en daar zat dan weer de thee in. Ik ben absoluut niet crimineel aangelegd, maar ik moest toch even moeite doen om dit niet in mijn tas te schuiven. Het zag er namelijk te leuk uit!

Boeken thee

Wat ik van dit weekend leerde

Het weekend zonder boeken dat ik plande, is dus goed mislukt. Als ik niet naar de boeken kom, dan kom zij naar mij.