Vroeger, nog op mijn oude blog, plaatste ik regelmatig een blogpost met wat ik op dat moment las, keek en schreef. Eigenlijk was het een vooruitblik op wat jullie op mijn blog konden verwachten. Ik ben van plan om dit weer op te pakken door te beginnen met deze ‘rubriek’. Vandaag de eerste!

Ik lees…

Frank en wijOp dit moment ben ik bezig met twee boeken: Frank en wij van Julia Claiborne Johnson Het is maar bloed van Jerry Hormone. Tot nu toe geniet ik erg van deze twee boeken. Frank en wij is een fijn verhaal over een bijzonder jongetje wiens moeder een succesvolle schrijfster is die een nieuw boek probeert te schrijven. Het is maar bloed is een verhalenbundel over onder andere alleenstaande moeders, drugsgebruikers en mensen die lijden aan een angststoornis. Allemaal korte verhalen met krachtig taalgebruik. Ik lees er iedere avond één voordat ik ga slapen, want dan weet ik zeker dat ik niet om twee uur ‘s nachts nog met een boek in bed lig.

Ik kijk…

Ik moet bekennen dat ik deze laatste tijd zo veel heb gekeken dat het lezen eronder heeft geleden. Dat is niet erg en moet gewoon kunnen, want het is een hobby. Ik ben net klaar met de serie Rectify. Deze gaat over een man die na twintig jaar vrijkomt uit de dodencel en zijn leven probeert te herpakken. Toch zijn er mensen die niet in zijn onschuld geloven, waardoor het hem niet makkelijk wordt gemaakt. Daarnaast staat De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween klaar op mijn Netflix lijstje om gekeken te worden.

Ik schrijf…

Voor jouDeze blogpost natuurlijk en verder ben ik bezig met een recensie over de film Me Before You. Ik schrijf normaal niet over films, maar het leek me leuk om mijn mening te geven over een boekverfilming van een boek dat ik vlak daarvoor uitlas. Ik keek daardoor namelijk toch net iets anders naar de film.

 

 

 

Met deze leuke dingen vul ik mijn dagen. Wat lees en kijk jij op dit moment?