Ze zouden me een straatverbod op moeten leggen, of me op zijn minst tien meter uit de buurt van de boekhandel moeten houden. Ik ben nooit een big spender geweest, maar als het op boeken aankomt, dan heb ik opeens een gat in mijn hand. Mijn schuldgevoel wanneer ik een boek koop is dan ook groot maar toch…toch deed ik het ook in juli weer. En waarom? Dat kan ik je per boek vertellen.

De meermin en de courtisane – Imogen Hermes Gowar

Dit boek smeekte me om gekocht te worden. ‘Ik sta zo mooi in de boekenkast’ leek het me te zeggen en de inhoud die klonk ook wel interessant. En dus nam ik deze dikke pil, over koopman Hancock die iets hoort over een meermin en vervolgens een courtisane ontmoet, mee naar huis. Staat het boek mooi in mijn kast? Nee, deze historische roman ligt nog altijd in de tas van de boekhandel op de bank. Je moet iets als je meer boeken dan vrienden hebt. Ik denk dat het antwoord ook wel duidelijk is op de vraag of ik het boek al gelezen heb…

Nooit meer – Colleen Hoover

Ik kocht dit boek voor op mijn e-reader, dus dat scheelt weer wat gewicht in de kast. Het was een aanbieding waarbij je drie ebooks voor 15 euro in je mandje mocht gooien. Er deden tig boeken mee aan deze aanbieding, maar alleen dit verhaal leek me interessant en dus betaalde ik, hopsakee, gewoon de volle mep. Al heb ik wel een schouderklopje verdiend, want Nooit meer staat als 100% gelezen op mijn Kobo.

De vogels – Tarjei Vesaas

Ook bij de aanschaf van deze Noorse klassieker ben ik enigszins verstandig geweest door het als digitaal exemplaar aan te schaffen. Op Twitter waren opeens veel mensen enthousiast over De vogels en ik ben een crazy bird lady, dus goed, jullie snappen wel dat ik dit boek moest hebben. Ik las deze roman nog niet, maar het is de maand van klassieker. Wie weet komt het boek de komende weken alsnog aan de beurt.

Probeer om te keren – Marijn Sikken

Dit debuut las ik met de leesclub van Anna, dat is het beste excuus om een boek te kopen. Ik vond dit trouwens wel echt een heel fijne roman. Absoluut geen miskoop geweest!

De Buitenjongen – Paolo Cognetti

Oké, ik leende dit boek, maar ik haalde het wel in huis terwijl er hier tientallen boeken worden verwaarloosd. De buitenjongen had ik gereserveerd bij de bibliotheek en ik had verwacht dat er een eeuwenlange wachtrij zou zijn, maar dat viel dus meer. Ik heb deze Cognetti gelezen, ervan genoten en braaf weer teruggebracht.

Drie van de vijf boeken zijn gelezen, dus misschien valt het allemaal ook wel mee. Toch zou het misschien een goed idee zijn als een verstandig deel van mij me maandelijks boekengeld gaf en dat op, dan ook echt op is.