De vraag van deze week voor #50books luidt als volgt: ‘Wat is het laatste boek dat jij kocht in de boekhandel?’ Ik moet bekennen dat het alweer even geleden is dat ik boeken kocht. Mijn kast puilt namelijk uit en ik heb nog een mooie stapel recensie-exemplaren die gelezen willen worden. Daarnaast verschenen er in de zomer maar weinig romans die ik ook echt in bezit wilde hebben. Toch kocht ik drie boeken toen ik voor de Hebban Team dag in de Grand Theatre Boekhandel in Breda was. Zo’n mooie boekhandel nodigt nu eenmaal uit tot kopen.

Dit enige boek dat ik tot nu toe heb gelezen is Het houden van mannen van Myrthe van der Meer. Een duidelijk handleiding krijg je er namelijk nooit bij als je een leuke man tegen het lijf loopt. Ondanks dat lukt het mij al negen jaar om een man te houden, maar wat extra tips kunnen nooit kwaad. Zodoende mocht dit boek mee in mijn winkelmandje. Ben je benieuwd naar mijn ervaring met Het houden van mannen? De recensie lees je hier. 

Daarnaast mocht ook Peachez van Ilja Leonard Pfeijffer met mij mee naar huis. Ik maakte nog niet zo’n lange tijd geleden kennis met een roman van deze auteur en dat smaakte naar meer. Een goede reden om ook het nieuwste werk van Pfeijffer aan te schaffen.

Het laatste boek dat ik die dag aanschafte was Fuzzie van Hanna Bervoets. Deze populaire schrijfster was op deze dag aanwezig in de boekhandel en liet een aantal gesigneerde exemplaren achter. Als boekenliefhebber vind ik het altijd leuk om mijn verzameling uit te breiden met een roman met een krabbel. Ik ben heel erg benieuwd naar dit laatste boek van Bervoets, aangezien de meningen zijn verdeeld. Hopelijk gaat het me bevallen.

Ik heb voor mezelf de regel dat ik iedere maand één boek mag kopen om te voorkomen dat ik meer boeken koop dan dat ik kan lezen. Mijn uitspatting van drie boeken was in juli en sindsdien mijd ik alles wat enigszins op een boekhandel lijkt. Maar wie weet koop ik na volgende maand gewoon weer iets nieuws…

Welk boek kocht jij als laatste?