Ondanks wat zomerse dagen zit de eerste echte herfstmaand er alweer op. Het was me een maand, in positieve zin, want het leek wel 31 dagen lang feest. Dat ik niet veel aan lezen ben toegekomen, vind ik dan eigenlijk ook helemaal niet zo erg. Er komen nog genoeg koude maanden om de schade in te halen, maar voor nu wil ik eerst even terugblikken op oktober.

Riga

Aan het begin van deze maand was ik in Riga voor een bruiloft. Ik slenterde er uren langs oude gebouwen, kreeg prachtig opgemaakt borden voorgeschoteld én er was een bibliotheek. Laat lekker eten, een mooie omgeving en boeken nu net de ingrediënten voor een fijne vakantie zijn. Wanneer mag ik weer?

Er was meer

Ik ging deze maand op jacht naar een jurk voor mijn diploma-uitreiking. Als het had gedraaid om eten dan zou ik hongerig zijn thuisgekomen. Maar hongerig kwam ik niet thuis, want ik at een lekker hapje buiten de deur met mijn moeder.

Mijn vriend was een paar dagen naar de andere kant van Nederland en vond daar in de kringloopwinkel een spinnewiel. Spinnen is mijn andere hobby en dus heb ik sinds kort een tweede wiel. Ik voel een nieuw soort verzameldrang opkomen…

En toen was opeens de grote dag daar. Ik mocht een handtekening onder mijn diploma zetten. Ondanks dat ik al zo’n vijf maanden geleden mijn scriptie heb afgerond, voelde het nu opeens heel erg echt. Voor iedereen die wil weten waar ik mijn scriptie over schreef: ik vertel het hier.

Blog

Ook op Hoofdstuk 12 gebeurde het één en ander. Deze blogposts verschenen in oktober!

Dat was mijn oktober. Hopelijk brengt november ook weer onvergetelijke momenten.