Lezen en bloggen schiet er toch regelmatig bij in nu ik met mijn scriptie bezig ben. Ondanks dat ik voor een interessant onderwerp heb gekozen, loopt het allemaal toch wat stroever dan gehoopt en dat ik mijn scriptie in het Italiaans moet schrijven werkt ook niet mee. Maar genoeg geklaagd over mijn laatste studieloodjes. Laten we eens kijken wat november me op lees en bloggebied alsnog heeft gebracht.

Recensies

judas

Ik begon deze maand met een recensie van De stormroos van Corina Bomann, een roman die mij een beetje tegenviel. Vervolgens las ik het dunne Een week in Parijs van Jojo Moyes om daarna Judas, de bestseller van deze maand, te recenseren. Ten slotte las ik de nieuwste Weisberger en een oudere roman van Ian McEwan.

Ophef, Sinterklaas en mindfulness

verlanglijstjeNaast het schrijven van recensies vond ik af en toe ook tijd om andere stukjes te tikken. Zo begon ik traditiegetrouw met de boeken van… in dit geval november en schreef ik iets met betrekking tot de bibliotheek. Daarnaast kondigde Hebban De grote Hebban boekenblog test aan, wat zorgde voor ophef onder boekbloggers. Ik schreef een blogpost met redenen waarom ik wel meedoe aan deze test. Ik sloot deze maand mijn mindfulnesscursus af en maakte een lijstje met boeken die ik met betrekking tot dit onderwerp nog wil lezen. Uiteindelijk gaf ik nog een aantal tips om zo minimalistisch mogelijk boeken te kopen.

De top 3

kringloop2Aan het einde van iedere maand blik ik terug op jullie favorieten. Deze maand werden deze drie blogposts het meeste bezocht:

  1. Waarom ik wel meedoe aan de Grote Hebban Boekenblog Test
  2. Minimalisme: veel lezen, weinig kopen
  3. Judas – Astrid Holleeder

December

Deze maand zal vooral in het teken staan van mijn scriptie, dus ik ga hier niets beloven. Ik kan alleen zeggen dat ik op het moment Mr. Mercedes van Stephen King lees en dat ik van plan ben om daar een recensie over te schrijven. Verder wil ik terugblikken op mijn favoriete boeken van 2016 en op hoe dit eerste jaar op Hoofdstuk 12 is verlopen.

Fijne december allemaal!