Wat een vreemde maand was februari. Het was koud, maar op sommige dagen leek het wel lente. Ik las sommige weken veel en andere weken weer bijna niets omdat mijn verkouden hoofd daar niet naar stond. Hoe dan ook is deze maand na vandaag alweer voorbij, net als carnaval, en gaan we maart tegemoet. Eerst blik ik nog even terug op Hoofdstuk 12 en dan ben ik helemaal klaar voor een nieuwe maand, met hopelijk veel lenteweer. 

Recensies

Een week is niet compleet als ik geen recensie heb getypt. Deze maand gaf ik dan ook vijf keer (pus een beetje extra) mijn mening over boeken. De eerste die deze maand verscheen was Billie & Seb van Ivo Victoria. Best een goed boek, maar niet helemaal mijn ding. Vervolgens schreef ik een stukje over de klassieker Heart of Darkness van Joseph Conrad, een verhaal met betrekking tot (post)kolonialisme. Mijn favoriet van deze maand was De celliste van Portofino en kreeg dan ook vijf sterren. Daarna las ik in twee dagen tijd Zonder jou van de zusjes van Gastel uit, ook een aanrader dus. Ik deed een keer iets anders en plaatste mijn drie laatste Hebban-recensies samengevat in één bericht. De afsluiter van deze maand was mijn bespreking van het debuut Schaduw van Mirko Zilahy.

Maar er was meer

Zo begon ik heel traditioneel met een Vers van de pers waarin ik de boeken waar ik naar uitkijk op een rijtje zet. Vervolgens kon iedereen stemmen op de onderwerpen die zij graag terug willen zien in leescolleges. Later deze maand plaatste ik dan ook weer een nieuw leescollege over genres. Ik nam jullie een paar dagen mee naar Schotland door foto’s van mijn laatste tripjes te plaatsen en wat Schotse literatuur op een rijtje te zetten. Natuurlijk was er ook weer een biebpraat, deze maand over de LuisterBieb voor scholieren. Het was natuurlijk ook nog eens Valentijnsdag deze maand, dus ik tipte een aantal niet-romantische boeken over de liefde. Daarna was er nog minder romantiek, want ik gaf jullie een kijkje in mijn boekenkast en die was nogal rommelig. Uiteindelijk vulde ik nog een leuke tag in, waarin ik antwoord geef op de leukste boekenvragen.

De top 3

Ik vind het altijd fijn om aan het einde van de maand te kijken welke blogposts wel goed werden bezocht en welke niet. Dan kan ik reflecteren op wat jullie graag lezen. Deze maand bezochten jullie deze drie het meeste:

  1. De celliste van Portofino – Alyson Richman
  2. Mijn boekenkast: van puinzooi naar structuur
  3. Stem: welk onderwerp zie jij graag terug in een leescollege?

Maart

Er staan voor volgende maand alweer drie nieuwe blogjes klaar. Natuurlijk verschijnt er morgen een nieuwe Vers van de pers, komt vrijdag mijn recensie van De geniale vriendin van Elena Ferrante online en volgt er later deze maand een nieuwe biebpraat. Daarnaast ben ik halverwege deze maand jarig en ben ik aan het kijken of ik een win-actie kan organiseren, want wie jarig is trakteert! Verder hoop ik recensies te kunnen plaatsen van Pauwl (de nieuwe roman van Erik Jan Harmens), Ivanov van Hanna Bervoets, Mischling van Affinity Konar en DJ van KluunIk zal me in ieder geval niet vervelen.