Vanaf vandaag is Hoofdstuk 12 niet alleen een boekenblog, maar ook een onderneming. Na jaren bloggen, het afronden van mijn opleiding en mijn nog altijd groeiende passie voor boeken, wist ik het zeker: ik wil van boeken mijn werk maken. Zodoende werd al snel het idee geboren om Hoofdstuk 12 uit te breiden naar een tekstbureau dat zich richt op boeken. Wat dat precies inhoudt leg ik in deze blogpost uit.

Tekstschrijver

Er zullen vanuit Hoofdstuk 12 verschillende diensten worden verleend. Het schrijven van teksten is er daar één van. Ik ben te huur voor het schrijven van onder andere boekentips, (achtergrond)artikelen over literatuur, interviews met auteurs en toegankelijke recensies. De teksten worden aangepast op het medium en de doelgroep, maar worden bovenal altijd met passie geschreven.

Proeflezen

Heb je een manuscript geschreven en wil je deze laten redigeren om je kans op uitgave bij een uitgeverij te vergroten? Of wil je je boek uitgeven in eigen beheer? Ik help je graag verder! Er zijn verschillende mogelijkheden zodat jij als schrijver de hulp krijgt die je nodig hebt.

Je manuscript wordt van begin tot einde gelezen. Hierna ontvang je een leesrapport waarin ik inga op de opening van je boek, de opbouw, de personages (bij fictie), je schrijfstijl en overige punten die opvallen. Ik zal niet alleen de nadruk leggen op wat beter kan, maar ook op wat je sterke punten als schrijver zijn. Zo kun je gemotiveerd je manuscript herschrijven.

Tekstcorrectie

In je eigen teksten zie je taalfouten sneller over het hoofd. Wil je een correct geschreven manuscript inleveren, dan is het belangrijk dat je er iemand naar laat kijken. Bij tekstcorrectie let ik op grammatica, spelling, interpunctie en zinsbouw. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele gebreken in je manuscript.

Manuscriptredactie

Redactie is een combinatie van proeflezen en tekstcorrectie, maar dan uitgebreider. Je ontvangt namelijk niet alleen een leesrapport, maar ik maak ook aantekeningen in de (digitale) kantlijn van je manuscript, zodat je precies weet waar je bij het herschrijven aan de slag kunt. Uiteraard wordt je manuscript ook gecorrigeerd op taalfouten. Zo kun je uiteindelijk een manuscript inleveren waar je écht tevreden over bent.

Het is ook mogelijk om een deel van je manuscript te laten redigeren of corrigeren. Ben je ergens onzeker over of loop je vast met het schrijven? Ik help je graag verder. Of misschien wil je eens goed naar het begin van je manuscript laten kijken voordat deze naar een uitgeverij wordt verstuurd. Dit is namelijk het deel waarmee je een uitgever moet overtuigen om verder te lezen en je boek uit te geven.

Proefredactie

Wil je graag weten wat je kunt verwachten? Stuur me dan een e-mail met de eerste 3000 woorden van je manuscript.

Ook voor uitgeverijen

Uiteraard bied ik mijn diensten ook aan voor uitgeverijen. Heb je als uitgever iemand nodig die naar binnenkomende manuscripten kijkt? Ik doe het graag.

Neem contact met me op

Wil je gebruik maken van één van mijn diensten? Stuur dan een e-mail naar info@hoofdstuk12.nl en ik stuur je vrijblijvend een offerte. Heb je nog vragen? Ook dan zie ik je e-mail graag tegemoet. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking!