Alice werkt als kleuterleidster op de buitenschoolse opvang. Samen met haar collega’s Kiki en Arie bespreekt ze regelmatig de Hot Daddy list, een lijst met de knapste vaders van de kinderen op de opvang. Op een dag komt kleuter Sara voor het eerst en haar vader John staat meteen op nummer 1 van de lijst. Laat dat nu een heleboel enthousiasme bij de drie collega’s opleveren.

Ook Alice kan haar ogen niet van John afhouden wanneer hij zijn dochtertje ophaalt. Toch weet ze professionele afstand te houden en bovendien is ze gelukkig met Daan, met wie ze op zoek is naar een koophuis. Zo tevreden ze zelf met haar leven is, is haar familie dat niet. Haar moeder en zus vinden dat ze een baan op niveau moet zoeken en ook Daan is niet goed genoeg in hun ogen. Door de afstand tussen Den Helder en Utrecht weet Alice goed voor zichzelf te kiezen, maar net wanneer ze op haar gelukkigst is, komt haar leven op zijn kop te staan.

 

 

Ik weet niet waar ik precies aan dacht bij een Hot Daddy List, maar in ieder geval wel aan meerdere mannen. Er worden in het verhaal verschillende namen genoemd, maar eigenlijk wordt er alleen maar ingegaan op John. John is knap, maar ook een man die je het liefste even door elkaar zou willen schudden. Hierdoor zorgt de knappe man ook voor het serieuze deel in het verhaal. En eigenlijk is er meer serieus dan romantisch in dit boek en dat had ik niet verwacht.

Wat er allemaal in De Hot Daddy list gebeurt, is niet saai, maar toen ik aan het boek begon had ik een kinderdagverblijf vol knappe vaders verwacht, een driehoeksverhouding en romantiek die van de pagina’s afspat. Het is er allemaal net niet. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant heb ik me goed vermaakt met dit boek van Madelein Kerseboom. De kleine Sara roept namelijk genoeg medeleven op, Alice is zo’n personage waar je vriendinnen mee zou kunnen zijn en Johns uiterlijk doet niemand pijn aan de ogen. Daarnaast weet Kerseboom heftige thema’s zo te brengen dat ze je wel aan het denken zetten, maar toch ook vermaken.

Oké, deze roman was niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar De Hot Daddy list is een vermakelijk boek met een serieuze ondertoon. Hierdoor blijf je geboeid lezen, zelfs op de momenten dat het verhaal voorspelbaar wordt. Het is een fijn debuut, waaruit duidelijk wordt dat Kerseboom nog meer in haar mars heeft.

3/5

288 pagina’s – uitgeverij Marmer – mei 2018 – 9789460683992