Is de één na laatste maand van dit jaar alweer aangebroken? De tijd gaat soms zo snel dat ik er bijna bang voor wordt. Gelukkig is er wel altijd iets om naar uit te kijken: nieuwe boeken. Vandaag weer een overzicht van een aantal boeken die nog uit moeten komen, maar die ik graag in mijn boekenkast wil hebben staan!

De laatste dans – Sarra Manning

Ik heb nog nooit eerder een roman van Sarra Manning gelezen, maar als ik het moet geloven dan is dit boek een aanrader voor de fans van Jojo Moyes. Laat ik nu net van de romans van Moyes houden en me dit extra nieuwsgierig maken naar De laatste dans.

de-laatste-dans‘De laatste dans’ van Sara Manning is prachtige roman tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

Londen, 1943. Rose is 17 als ze het verstikkende plattelandsleven en haar middenklasse ouders achter zich laat en de trein naar Londen neemt. Daar verliest ze haar hart aan Phil, een Amerikaanse piloot, maar voor het einde van de oorlog zal ze nog meer verliezen…

Las Vegas, nu. Jane had bijna haar doelen bereikt: een rijke man, een leven in de hoogtste kringen, en dat vóór haar 27ste. Bíjna. Nu staat ze hier, in de steek gelaten, in haar bruidsjurk. Dan loopt ze Leo tegen het lijf, en in een opwelling trouwen ze. Het fortuin van zijn oudtante lijkt een mooie bonus…

Loze ruimte – Georgina Verbaan

Toen ik nog een jong meisje was was ik fan van Georgina Verbaan. Ik keek GTST en draaide Costa! helemaal grijs. Het is allemaal lang geleden, en ik vraag me soms af wat me toen bezielde, maar nu Verbaan een boek uitbrengt word ik toch nieuwsgierig naar mijn oude idool.

loze-ruimteOf Georgina Verbaan nu schrijft over haar allereerste manager, haar kat prof.dr. Laurens, haar versleten bank, haar hypochondrie of haar pogingen een fatsoenlijk mens te worden, altijd weet ze met haar heel eigen stijl en fantasie een wereld te scheppen die veel kleurrijker en opwindender is dan die op het eerste gezicht lijkt. Voor LOZE RUIMTE bundelde Georgina Verbaan haar mooiste columns die ze de afgelopen drie jaar schreef voor NRC Handelsblad. Met als kers op de taart het erotische verhaal Nel.

 

Swing time – Zadie Smith

Dans, ik ben er mee opgevoed en ik vind het nog altijd één van de mooiste kunstvormen die er bestaat. Daarom trok deze roman meteen mijn aandacht. Een verhaal over dans en cultuur, dat moet wel interessant zijn.

Twee vriendinnen uit een arme wijk in Noord-Londen dromen ervan
danseres te worden. Maar slechts een van hen heeft talent. Het andere meisje moet haar droom prijsgeven, maar zal zijdelings in de wereld van de dans blijven als persoonlijkswing-time assistente van een wereldberoemde popster – een bestaan vol glamour, maar altijd de glamour van anderen. De moeilijke relatie met haar moeder confronteert haar bovendien met allerlei vragen over haar afkomst.
Wat hebben muziek, dans en persoonlijke ambitie met elkaar te maken? In hoeverre val je samen met de geschiedenis van je voorouders? En wanneer is een mens eigenlijk vrij?
De hechte maar ingewikkelde vriendschap tussen deze meisjes eindigt abrupt als ze begin twintig zijn, maar ze blijven elkaars leven op afstand bepalen.
Swing Time is een oogverblindend, energiek en hartverwarmend verhaal over vriendschap, muziek en afkomst en hoe al deze dingen bepalen wie we zijn. Deze roman, die beweegt tussen de contrasterende decors van Noordwest-Londen en West-Afrika, is een exuberante dans op de muziek van de tijd.

De goede herder – Gunnar Gunnarsson

De titel trok me simpelweg omdat het de naam van mijn oude basisschool is, maar toen klonk het ook nog eens als een interessant verhaal.

de-goede-herderElk jaar op adventszondag trekt Benedikt met zijn trouwe hond Leo en zijn ramKnoest de IJslandse bergen in, op zoek naar verdwaalde, ronddolende schapen. Hij brengt ze naar beneden om ze gezond en wel onderdak te geven voordat de feestdagen beginnen.
Dit jaar wordt zijn reis vertraagd door een man die het lang heeft uitgesteld om zijn eigen schapen te verzamelen, in de wetenschap dat Benedikt hem zou komen helpen. Door dit oponthoud belanden Benedikt, Leo en Knoest in hevig winterweer, waardoor zij zware ontberingen moeten doorstaan. Steeds weer wordt Benedikts nobele voornemen op de proef gesteld. Hoe ver zal hij gaan om anderen te helpen, ten koste van zijn eigen leven?

 

Wil je kans maken op een gesigneerd exemplaar van De levenden en de doden in Winsford van Håkan Nesser? Vandaag is de laatste dag om mee te doen! Klik hier voor meer informatie.