Wat een maand was december! Ik heb heel erg genoten van alle interviews, want ik was een maand lang in een wereld waarin iedereen van boeken houdt. Nu het laatste interview erop zit, begint het normale lees- en blogleven weer voor mij en dat betekent dat ik de maand net al altijd begin met boekgerelateerde tips!

Om te lezen

Vorige maand heb ik niet veel gelezen, dus ik begin meteen met de boeken die deze maand gaan verschijnen. Bestseller-auteur Haruki Murakami brengt een boek uit over schrijven: Romanschrijver van beroep. Iedereen die benieuwd is naar zijn ervaringen en tips, kan dit boek vanaf 15 januari lezen. De psychiater en het meisje was een succesvol debuut van Erik Rozing en deze maand verschijnt zijn tweede roman over een jonge vrouw met borderline die haar leven wil beëindigen. Kan haar voormalige psychiater hiervan weerhouden? We lezen het in Het beste voor iedereen. Tommy Wieringa komt met een verhalenbundel over zijn moeder. Ze verliet het gezin voor een avontuurlijker leven, maar hield tot haar dood wel contact met haar zoon. Dit is mijn moeder verschijnt eind januari. Iedereen die nog geen genoeg heeft van verhalen die zich afspelen in de Italiaanse bergen, kan deze maand weer genieten. In Tussen twee werelden vertelt Franco Faggiani het verhaal van een vijftigjarige weduwnaar die de zorg voor een autistische jongen op zich neemt in de Piemontse alpen.

In de bioscoop

Voor iedereen die graag naar boekverfilmingen kijkt, kan later deze maand naar de bioscoop. De YA-bestseller The Hate U Give is van 24 januari te zien.

 

Maak er een mooie maand van!