Eigenlijk heb ik niet zo heel veel tips deze maand. Ik las niet veel en blogde ook veel minder dan normaal. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat dit komt omdat ik mijn vrije dagen op ILFU besteedde of dat ik op een of andere literaire tour was, maar helaas. Mijn agenda was overvol en ik voelde me niet helemaal fit, wat betekende dat er maar weinig energie voor boeken was.

Oktober

Nieuwe maand, nieuwe kansen! In oktober komt de roman De hemel verslinden Paolo Giordano uit. Iedereen die mij al wat langer volgt, weet dat ik een grote Giordano-fan ben. Voor mijn scriptie deed ik zelfs onderzoek naar de ontvangst van zijn eerste drie romans in Italië en Nederland. Ik heb de Italiaanse editie dan ook al een tijdje op mijn e-reader staan, maar ik durf er niet zo goed aan te beginnen. Ik ben namelijk bang dat zijn nieuwste boek gaat tegenvallen. Heb ik een reden om te denken dat De hemel verslinden slecht is? Nee, het verhaal klinkt als een typische Giordano waar ik hoogstwaarschijnlijk enorm van ga genieten. Eerlijk gezegd is dit het enige boek dat ik deze maand echt wil lezen, maar voor de vertaling moet ik nog even geduld hebben tot 29 oktober.

Daarnaast komt deze maand de boekverfilming van Zwaar Verliefd uit. Ik houd eigenlijk niet van Nederlandse romcoms, maar ik ben wel heel benieuwd hoe dit boek van Chantal van Gastel er op het witte doek uitziet. Van het boek heb ik in ieder geval enorm genoten.

Netflix

Ik las misschien niet veel, maar Netflix was mijn beste vriend de afgelopen maand. Ik keek verschillende boekverfilmingen die het kijken waard zijn. Zo keek ik To All The Boys I’ve Loved Before en The Girl in the Train. Daarnaast zat ik op het puntje van stoel tijdens de serie Safe, die is geschreven daar Harlan Coben. De hoofdrol was trouwens weggelegd voor Michael C. Hall, de acteur die jarenlang Dexter speelde.

Na een heerlijke zomer beginnen de bladeren te vallen en tikt de regen ook steeds vaker tegen de ramen. Laat dat nu net een goed excuus zijn om weer wat vaker in een boek te duiken.