Het warme weer van de afgelopen is voor de een een vloek, voor de ander een zegen. Aangezien ik momenteel vakantie heb, zijn voor mij de hoge temperaturen geen straf. Zo ging ik op vakantie in eigen provincie en dobberde ik op een bootje door de Biesbosch. Aan lezen kwam ik minder toe, maar er staat weer een nieuwe maand met nieuwe kansen voor de deur.

Noem het liefde

Deze maand ging ik naar uitgeverij De Bezige Bij voor een bloggersbijeenskomst die draaide om het nieuwste boek van Daan Heerma van Voss. Het was een interessante avond en ik ontmoette er leuke medebloggers. Ook de roman Noem het liefde is een fijn boek om te lezen. Mocht je nog op zoek zijn naar een filosofische, maar toch toegankelijke roman, dan kan ik je het nieuwste boek van Heerma van Voss van harte aanbevelen.

 

 

Naar welke boeken kijk ik uit?

Er verschijnt een heleboel Italiaanse literatuur (onder andere een nieuwe Paolo Cognetti), en hoe blij ik daar ook van word, ik ga jullie er hier niet mee lastigvallen. Eigenlijk kijk ik deze maand niet echt uit naar nieuwe boeken, maar wil ik liever een stapel lezen die al een eeuwigheid in mijn kast staat. Momenteel lees ik de nieuwste Liane Moriarty en daarna hoop ik een deel van mijn ongelezen boeken op mijn gemak te verslinden. Zo staan bijvoorbeeld De lange dagen van Castellamare, Umami en Waar is Bernadette op mij te wachten.

 

 

Op het witte doek

Mocht je een avondje iets anders willen doen dan lezen, ook in de bioscoop is er genoeg te doen voor de boekenliefhebber. Zo draait er binnenkort The Bookshop, en het gaat niet alleen over een boekhandel, maar het is ook nog eens een boekverfilming. Ook het succesvolle YA-boek Love, Simon verschijnt in de bioscoop. Ik heb de trailer gezien en deed me qua sfeer denken aan The Fault In Our Stars. Geen straf om te kijken dus.