Iedereen die graag boeken leest die je op het puntje van je stoel laten zitten kunnen de komende weken extra genieten. Vanaf vandaag zijn namelijk de spannende boeken weken begonnen. Dit betekent een leuk extraatje in de boekhandel en heleboel activiteiten om te bezoeken rondom thrillers. Nu ben ik eerlijk gezegd geen echte thrillerlezer, maar soms vind ik het heerlijk om iets anders te lezen dan een roman. Op deze momenten kan ik genieten van een spannend verhaal en ter ere van de komende weken deel ik mijn vier favorieten.

Schaduw – Mirko Zilahy

Schaduw is een duistere detective die een heel andere kant van Rome laat zien dan gemiddeld. Mirko Zilahy gaat niet in op gebouwen uit de oudheid of renaissance kunstwerken, maar laat de donkere kant van de Italiaanse hoofdstad van nu zien. Deze thriller is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag en laat je tot het einde op je nagels bijten.

Drie gruwelijke moorden in drie dagen. Als blijkt dat ze een verband met elkaar hebben wordt commandant Enrici Mancini op de zaak gezet, al heeft hij andere dingen aan zijn hoofd. Mancini verloor zijn vrouw aan kanker en probeert de arts die haar behandelde op te sporen, deze lijkt namelijk met de noorderzon te zijn vertrokken. Terwijl Mancini zijn zoektocht op een lager pitje zet, komt hij in aanraking met lichamen die op lugubere wijze zijn vermoord door ‘De Schaduw’, maar wie is deze moordenaar en wat is zijn motief?

381 pagina’s  – Xander Uitgevers B.V. – 2017 – 9789401606943 – €12,50

 

De levenden en de doden in Winsford – Håkan Nesser

Op het omslag staat “Niemand mag weten wat Maria heeft gedaan…” en toch hoop je met iedere bladzijde die dichter naar het einde gaat te ontdekken wat er is gebeurd. De sfeer in het dorp is vriendelijk, maar tegelijkertijd geeft het je de kriebels. De landschappen zijn mooi, maar mysterieus. En het verhaal van Maria kun je begrijpen, maar uiteindelijk kruipt het onder je huid.

Op een avond in november arriveert de mysterieuze Maria in het pittoreske Engelse plaatsje Winsford. Ze betrekt er voor zes maanden een afgelegen cottage. Haar enige voornemen is om haar geliefde hond Castor te overleven. Gaandeweg blijkt dat ze vreselijke geheimen met zich meedraagt. Wat gebeurde er dertig jaar geleden in Marokko? Waar is haar echtgenoot? Voor wie rent ze weg?

416 pagina’s – De Geus – oktober 2016 – 9789044535679 – €19,99

 

Meisje van glas – Frank Gunning

Vanaf de eerste zin heeft Gunning je in zijn greep. Dit gevoel wordt per bladzijde alleen maar sterker. Pagina na pagina wordt de lezer verrast, ontpoppen zich de meest duistere karakters, en laat de auteur merken dat hij niet zuinig is op zijn personages. De dood speelt dan ook een grote rol in dit verrassende debuut.

In een revalidatiecentrum zoekt Eva vergetelheid in de armen van de beheerder. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Al snel blijkt Eva’s ontroerende geschiedenis onderdeel van een groter geheel, een huiveringwekkend verhaal over schoonheid en dood, waarin de levens van de personages met elkaar verbonden zijn. Dat van Flo, eenzaam levend in een souterrain. Dat van de jonkheer H. U. Kampvliet van Beurden en diens verwaarloosde zoon, die zich Strijdvloed noemt. En dat van de vermiste Hanna, het spiegelbeeld van Eva. Meisje van glas is een onstuimige droom, een duister sprookje.

256 pagina’s – Singel uitgeverijen – 2014 – 9789021455976 – €19,99

 

Zonder jou – Chantal en Priscilla van Gastel

De meeste vrouwelijke lezers zullen Chantal van Gastel kennen als schrijfster van succesvolle chicklits zoals de zwaar-serie en Ik wist het. Haar laatste boek Zonder jou wijkt als literaire thriller af van haar gebruikelijke genre én ze schreef het ook nog eens samen met haar zus Priscilla.

Valerie is op een punt in haar leven gekomen waarop ze alles kwijt lijkt te raken: haar geliefde man Oscar, haar vrijgevochten leven en de controle over haar twaalfjarige zoontje Mick. Hij is namelijk intelligent, manipulatief en met regelmaat agressief. Hulpverleners hebben de ouders van het kastje naar de muur gestuurd en zij hebben het punt bereikt waarop Oscar een punt achter huwelijk wil zetten omdat hij niet uit de voeten kan met zijn zoon, maar wanneer Mick alleen is met zijn zachtaardig moeder, die er alles voor over heeft om haar zoon thuis te houden, krijgt hij meer kansen om haar te manipuleren.

384 pagina’s – HarperCollins – 2016 – 9789402715903 – €19,95

Tijdens de spannende boeken weken krijg je bij besteding van €12,50 aan boeken Barst van Boris O.Dittrich cadeau. Klik hier voor de overige activiteiten van 6 tot en en met 24 juni.