Stoppen met roken in 87 gedichten – Dimitri Verhulst

Ik lees regelmatig poëzie, maar ik schrijf er bijna nooit over omdat ik niet goed weet hoe. Ik kan gedichten analyseren en daar iets over schrijven, maar ik vind dat iedereen zijn eigen betekenis aan een gedicht of bundel moet geven. Of ik kan ingaan op de meer technische kant van de poëzie, maar dat zouden best saaie blogposts worden. Ik wil juist iets schrijven wat anderen inspireert om ook (of wat vaker) gedichten te lezen. Na wat gepieker kreeg ik een idee. Ik ga poëziebundels kort en krachtig bespreken. Vandaag doe ik mijn eerste poging met Stoppen met roken in 87 gedichten van Dimitri Verhulst.

Thema’s: eigenlijk gaat deze bundel over de meest cliché onderwerpen: de liefde, eenzaamheid en leven.

Stijl: de gedichten zijn bijna korte poëtische verhalen.

Emotie: Verhulst brengt sommige onderwerpen met humor en in andere gedichten weet hij een gevoelige snaar te raken door herkenbaar te zijn.

Voor wie? Deze bundel is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde poëzielezer. De gedichten zijn door de herkenbare onderwerpen en verhaalstijl toegankelijk en tegelijkertijd poëtisch.

Mijn favoriete regels:

“Laten wij al afscheid nemen,
nu het niet moet,
nu het nog vrolijk kan.”

4/5

Stoppen met roken in 87 gedichten – Dimitri Verhulst – 96 pagina’s – Atlas Contact – September 2017 – 9789025451684

 

3 comments / Add your comment below

  1. Ik vind het ook lastig om erover te schrijven, dus ik er alleen over als minstens een paar gedichten me aanspreken. Bij andere boeken kan ik nog wel aangeven waarom het me niet bevalt, maar poëzie vind ik vaak onbegrijpelijk en dan kan ik er niks mee. Maar als er iets moois tussen zit, wil ik het wel graag delen.
    Bij deze bundel ben ik wel benieuwd hoe de titel erin terugkomt, kan je daar iets over zeggen?

  2. Ik heb Verhulst een tijdje geleden een aantal gedichten uit de bundel horen voordragen en dat was heel erg mooi. Ik vind gedichten altijd heel mooi als ze voorgelezen worden, zeker door de auteur zelf. Zijn voordracht heeft me in ieder geval wel nieuwsgierig gemaakt naar de complete bundel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.