Reading Challenge 2018 update

Niet ieder jaar hoeft een uitdaging te zijn. Ik koos er dan ook voor om mijn Reading Challenge dit jaar op een laag pitje te zetten met 25 boeken. Nu de eerste twee maanden van 2018 voorbij zijn en ik zo goed als 1/3 van mijn challenge heb behaald, vind ik het eigenlijk maar een beetje saai. Dus, wat nu?

Er is een checklist

Ik doe altijd mee met de Reading Challenge van Hebban. Zij hebben dit jaar een checklist. In deze lijst staan verschillende onderwerpen die te maken hebben met de boeken die je leest. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je een grappig boek, een boek uit je geboortejaar of een boek met een lange titel hebt gelezen. Ik zou natuurlijk heel deze lijst kunnen proberen af te vinken, maar dat vind ik toch lastig omdat ik met regelmaat recensie-exemplaren lees, want ik ga er namelijk niet vanuit dat ieder ontvangen boek overeenkomt met een vinkje op Hebban. Ik geef wel aan als ik toevallig iets heb gelezen dat op de lijst staat, maar ik ga me er niet specifiek op richten.

Meer boeken

Er rest me eigenlijk maar één optie om het spannend te houden: meer boeken opgeven als challenge. Ik heb het aantal verhoogd naar 40 boeken. Gemiddeld lees ik elk jaar net iets meer dan 40 boeken, dus zo heel moeilijk zal het alsnog niet worden, maar dan blijft het in ieder geval spannend tot het einde van het jaar.

 

Hoe gaat het met jouw Reading Challenge?

14 comments / Add your comment below

  1. Ik doe dit jaar voor het eerst mee met een Reading challenge (Goodreads) voor 75 boeken waarvan ik er reeds 20 las. Ik lig voor op mijn challenge mede doordat ik in de eerste zes weken al 19 boeken las en al mijn andere hobbies tijdelijk liet liggen 😂 . Ik wilde vanaf 01/01 alleen maar literatuur van NL en Vlaamse schrijvers lezen (wie weet voor altijd?) maar dat is iets opgeschoven :)

  2. Aangezien ik de laatste jaren veel manga, comics en kinderboeken ben gaan lezen heb ik de lat op 250 boeken gezet bij Goodreads. Die lees ik ook veel sneller dan een gemiddelde roman natuurlijk maar het gaat wel heel erg hard dit jaar. De teller staat nu op 111 boeken, waarvan 7 romans, dus die 250 ga ik wel halen denk ik :)

  3. Ik ben nu bezig met mijn 13e boek. Ik wil er 104 halen (zo’n twee boeken per week was het streven). Maar ja, de drukte en de tijd haalde mij weer in, al kan ik er niet wakker van liggen. Ik had in principe ook meer kunnen lezen, maar heb ook veel de Sims gespeeld. Dat was erg leuk, dus daar heb ik geen spijt van.

  4. Jeetje, die reacties allemaal hier! Wat ligt de lat hoog voor iedereen haha. Ik heb de mijne op 30 gezet en ik zit nu al op 13 dus kom er wss ruim overheen, maar dan heb ik lekker die stress ook niet.

  5. Ik volg trouwens een Amerikaanse man op Goodreads die bij zijn challenge 365 boeken heeft staan en hij loopt ook nog eens gewoon op schema… Lijkt me echt heerlijk als je die leestijd hebt en die tijd ook gewoon kan nemen op een dag. Ik denk ook niet dat het stress voor hem is, maar dat het juist meer bezinning en rust geeft. Ik vind het in ieder geval inspirerend.

  6. Ik zou willen dat ik zoveel kon lezen als hier genoemd en dan vooral ook verwerken. Want dat is waar bij mij ook de tijd in gaat zitten. Niet alleen de letters langs zien komen maar het ook nog in laten dalen en verweven met eerdere ervaringen en nieuwe gedachten. Hoe die veellezers dat doen, is mij een raadsel.

  7. Ik heb geen streefgetal, maar wel een paar thema’s waar ik me op richt. Op mijn leesreis door de wereld heb ik net één boek gelezen (uit Venezuela) en voor mijn leesreis door de provincies nog nul dit jaar… dus dat wil nog niet zo. Op het lijstje met boeken ouder dan 10 jaar staat ook nog maar één titel. Maar ik heb al wel drie verhalenbundels gelezen en ben in een vierde bezig. En ik ben in mijn eerste dikke pil bezig, dat duurt gewoonweg heel lang. Het is ook maar ter inspiratie voor mezelf, om er veel variatie in te houden en niet alleen maar nieuwe Nederlandse literatuur van gemiddelde lengte te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.