Niet ieder jaar hoeft een uitdaging te zijn. Ik koos er dan ook voor om mijn Reading Challenge dit jaar op een laag pitje te zetten met 25 boeken. Nu de eerste twee maanden van 2018 voorbij zijn en ik zo goed als 1/3 van mijn challenge heb behaald, vind ik het eigenlijk maar een beetje saai. Dus, wat nu?

Er is een checklist

Ik doe altijd mee met de Reading Challenge van Hebban. Zij hebben dit jaar een checklist. In deze lijst staan verschillende onderwerpen die te maken hebben met de boeken die je leest. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je een grappig boek, een boek uit je geboortejaar of een boek met een lange titel hebt gelezen. Ik zou natuurlijk heel deze lijst kunnen proberen af te vinken, maar dat vind ik toch lastig omdat ik met regelmaat recensie-exemplaren lees, want ik ga er namelijk niet vanuit dat ieder ontvangen boek overeenkomt met een vinkje op Hebban. Ik geef wel aan als ik toevallig iets heb gelezen dat op de lijst staat, maar ik ga me er niet specifiek op richten.

Meer boeken

Er rest me eigenlijk maar één optie om het spannend te houden: meer boeken opgeven als challenge. Ik heb het aantal verhoogd naar 40 boeken. Gemiddeld lees ik elk jaar net iets meer dan 40 boeken, dus zo heel moeilijk zal het alsnog niet worden, maar dan blijft het in ieder geval spannend tot het einde van het jaar.

 

Hoe gaat het met jouw Reading Challenge?