Ik zat er al een tijdje mee dat ik een nieuwe lay-out wilde. Ik was toe aan iets minimalistisch met de nadruk op de tekst, want laten we eerlijk wezen, daar draait het op een boekenblog om. Na een paar dagdelen zoeken en aanpassen vond ik vandaag het perfecte moment om deze online te zetten. Waarom nu? Nou, het is feest!

Ik haalde mijn scriptie!

Anderhalve week wachtte ik nagelbijtend op het cijfer van mijn scriptie en gisteren kwam het verlossende antwoord: ik heb een ruime voldoende! Ik was zo blij als een kind en dronk daarom eerst koffie met mijn moeder, om vervolgens een chocolade-ijsje in het park te eten en uiteindelijk at ik me ‘s avonds misselijk aan de sushi. Ik vond dat dat een keer mocht. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar mijn scriptie-onderwerp, ik ga er nu even niet dieper op in, maar later zal ik er een uitgebreide blogpost aan wijden. Ik kan er uren over praten, dus jullie zijn bij deze alvast gewaarschuwd.

Een nieuw begin

Ik ben blij, moe, opgewonden, bang en emotioneel. Wanneer iets eindigt betekent dat over zijn algemeen ook een nieuw begin. Mijn eerste doel is om ervoor te zorgen dat er brood op de plank komt en daarna zie ik wel weer verder. Ik heb al regelmatig baantjes gehad, maar deze keer voelt het toch wat definitiever. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in om aan de slag te gaan!

Mijn blog

Het zal sommigen misschien al zijn opgevallen, maar het is hier de laatste tijd wat rustiger. Ik ben inmiddels een inhaalslag aan het maken met lezen, recensies schrijven en andere bloggerelateerde dingen, dus binnenkort zal ik ook hier weer actiever worden. Voor nu ben ik bezig met het lezen van een aantal recensie-exemplaren en het prachtige Het achtste leven (voor Brilka). Ik merkte dat ik de laatste tijd vooral tussen mijn scriptie door blogde en daardoor voel ik nu de behoefte om er meer aandacht aan te besteden in de hoop dat mijn teksten (nog?) beter worden. Op het moment probeer ik te ontdekken wat een fijne blogplanning voor mij is en speel ik met het idee om een keer een vlog op te nemen.

En voor de rest…

Ga ik vooral mijn rust pakken, een keer een grote schoonmaak houden en weer wat vaker sociaal doen aangezien de laatste maanden me bijna tot een kluizenaar hebben gemaakt. Ik heb me lang gestrest gevoeld met betrekking tot wat er na mijn studie gaat komen, maar nu het zover is kan ik niet anders dan het gewoon te gaan ervaren!