Waar ik normaal op de eerste van de maand een aantal nieuwe boeken tip, ben ik deze keer zelf begonnen aan het schrijven van een boek. Afwisseling kan nooit kwaad, toch? Dit verhaal dwaalt al jaren door mijn hoofd en er moet een moment komen waarop het op papier wordt gezet. Dit jaar hakte ik, last minute, de knoop door door mee te doen aan NaNoWriMo: National Novel Writing Month. Dit betekent dat ik in 30 dagen even een manuscript van 50.000 woorden uit mijn mouw schud.

De eerste woorden

Ik ben vanochtend begonnen en mijn eerste 1800 woorden zijn geschreven. Het viel me totaal niet tegen omdat ik maar bleef schrijven. Alsof het verhaal blij was dat het ruimte kreeg om geschreven te worden. Hopelijk blijft dit de komende 29 dagen zo, want dan heb ik aan het einde van deze maand gewoon de eerste versie van een boek in handen. Na een leven lang gedichten en korte verhalen te hebben geschreven vind ik dat nogal een bizar idee.

 

Blog

Je kunt je misschien wel voorstellen dat er best veel tijd in het schrijven van een boek gaat zitten, vooral als je jezelf er maar een maand voor geeft. Dit betekent dat het hier de komende tijd wat rustiger wordt. Ik zal de boeken die ik lees recenseren en de interessante vragen van #50books beantwoorden. Als ik er zin in heb zal ik ook af en toe een update geven met betrekking tot mijn schrijfavontuur, maar meer dan dat wordt het in november niet. Tenzij ik na een week besluit om te stoppen met schrijven, dat kan natuurlijk ook.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om deze maand aan de slag te gaan met mijn eigen boek. Hopelijk kan ik over een paar weken trots vertellen dat het me is gelukt om een manuscript te schrijven.