In twee jaar tijd schreef ik 268 blogposts, reageerde ik op meer dan 1000 reacties, las ik zeker 80 boeken en stegen de bezoekersaantallen van een handjevol naar 1500 bezoeken per maand. Dit zijn mooie getallen en ik ben dankbaar dat mijn blog zo heeft mogen groeien. Ik voel me thuis op dit plekje op het wereldwijde web en iedereen die hier langs wil komen is welkom. Als ik digitale kopjes thee uit zou kunnen delen dan zou ik dat doen. Maar ondanks deze stijgende lijnen, zit ik zelf een beetje vastgeroest in het bloggen en daar wil ik verandering in brengen.

Routine

Ik merk namelijk dat ik iedere vrijdagavond of zaterdagmiddag achter mijn computer duik, twee á drie berichten schrijf voor de week erna en dan weer in een boek duik. De inhoud varieert natuurlijk, maar het gebeurt allemaal op dezelfde manier en op hetzelfde moment. Ik heb al die tijd geblogd naast mijn studie waar ik verschillende dingen heb geleerd met betrekking tot schrijven. Deze pas ik onder andere toe op mijn recensies en dat is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant begin ik op dit moment wat creativiteit te missen. Ik ben dan ook bang dat als ik nu geen pauze inlas dat het dan voor mezelf saai gaat worden en ik uiteindelijk heel mijn blog in een digitale prullenbak gooi, wat zonde zou zijn.

Iets met een manuscript

Daarnaast ben ik op het moment ook bezig met andere dingen en zit ik soms krap in mijn tijd. Ik wil namelijk nog steeds die ene droombaan en daarnaast ben ik begonnen aan een eigen boek. Ik schrok ervan hoe graag dit verhaal uit mijn hoofd wilde komen. De woorden blijven maar uit mijn vingers stromen. NaNoWriMo ga ik niet halen, aangezien ik soms een aantal dagen achter elkaar heb die van zes uur ‘s ochtends tot elf uur ‘s avonds zitten volgepland, maar dit manuscript wil ik afmaken. Het verhaal lijkt zelf haast te hebben, maar ik wil er alle tijd en ruimte voor nemen. Momenteel staat de rode draad op papier en wordt het een kwestie van alles verder uitwerken en daarna herschrijven, herschrijven en nog meer herschrijven. Ik heb mezelf de deadline gegeven van eind juni, zodat ik iets heb om naartoe te werken en verder kan kijken wat ik daarna met het manuscript wil en kan doen. Maar ook hier vind ik het belangrijk om mijn creativiteit weer te laten stromen.

En nu?

Nu ga ik er hier een maandje tussenuit, dat betekent dat ik rond half december weer begin met bloggen. Ik zal de kerstdagen niet zomaar voorbij laten gaan en ik ga me natuurlijk bedenken wat mijn favoriete boek van 2017 was. De rest is voor mij ook nog een verrassing. Ik zal trouwens niet spontaan van de aardbodem verdwijnen en mijn gezicht wel nog laten zien op Twitter en Instagram. Voor iedereen die ik daar niet zal zien: tot volgende maand!