Mijn moeder appte me gisteren dat ze mijn bespreking van het nieuwste boek van Griet Op de Beeck mooi vond. Ik moest toen even denken, want het is een tijdje geleden dat ik deze recensie schreef. Toen ik de bespreking opzocht, schrok ik even: het is al bijna twee maanden geleden dat ik hier iets schreef. Oeps.

Inspiratie

Het is niet dat ik niet wil schrijven. Ik wil juist heel veel schrijven… Nu ik zelf gedichten schrijf en deel op Instagram, volgend jaar een bundel uit wil geven, manuscripten lees als werk en ik (al is het wat minder dan vroeger) ook nog ‘gewoon’ lees, heb ik meer inspiratie dan ooit.

Geen tijd is geen interesse

Wat is het dan dat ik niet regelmatig WordPress open en een stukje typ? Ik zou kunnen zeggen dat ik het druk heb, maar geen tijd is geen interesse, dus dat zou een slap excuus zijn. Er is altijd tijd te maken. Zo typ ik dit tijdens mijn lunchpauze. Het probleem is een gebrek aan balans. Sinds ik als zelfstandige werk naast een parttime baan, en ik net als iedereen een sociaal leven en huishouden heb, is het soms puzzelen met het logisch indelen van tijd zonder over mijn grenzen te gaan. Het is een zoektocht naar de juiste balans tussen werk, andere verplichtingen en vrije tijd. Af en toe moet ik iets nieuws proberen totdat het goed voelt.

Eén blog per week

Voor nu heb ik met mezelf afgesproken dat ik één keer per week een blog schrijf en publiceer. Zo wil ik dit plekje op internet iets levendiger houden en ook het contact met met boekenliefhebbers, schrijvers en uitgeverijen weer op een hoger pitje zetten.

Hoi, hier was ik weer. Tot volgende week.