Het achtste leven (voor Brilka) is uit en dat betekent dat ik weer tijd heb voor andere boeken en mijn blog. Maar nu mijn leven een hele tijd om een prachtig boek heeft gedraaid (de recensie is in overigens in de maak) wist ik even niet meer zo goed waar ik over zou schrijven, dus liet ik jullie via Twitter kiezen. De uitslag bepaalde dat ik nu iets ga vertellen over hoe ik uiteindelijk een boekblogger werd. Ik wist in het begin namelijk helemaal niet waar ik over wilde bloggen… Mocht je willen weten wat ik voor Hoofdstuk 12 deed en waardoor ik uiteindelijk koos voor een boekenblog, lees dan vooral verder!

Er was eens…

…een klein meisje dat boeken verslond en uitkeek naar de bezoekjes aan de schoolbibliotheek. Ik ga even niet dieper in op mijn verre verleden, want dan zijn jullie morgen nog aan het lezen, en maak een sprongetje naar 2014 toen ik een blog begon met de naam Chantalia. Ik wilde schrijven, maar ik had geen flauw idee waarover en deed toentertijd maar wat. Zo tikte ik iets over een haakwerkje van een Minecraft creeper die ik voor mijn vriend maakte (nog steeds niet af…), over mijn favoriete cake (omdat ik toen nog gewoon zuivel at) en over andere losse dingen die mij bezighielden. Zo ook boeken. Na een tijdje merkte ik dat de berichten over boeken goed werden gelezen en ik wist ook dat ik me met mijn studie me wilde specialiseren in (de Italiaanse) literatuur.

Van allesblog tot boekenblog

Dit was het moment waarop ik koos om alleen nog over cultuur zoals, films, series, Italië en boeken te schrijven. Ik was sinds mijn pubertijd een vakantielezer geworden, maar door mijn blog en het feit dat sinds ik samenwoon geen tv meer heb, ontwaakte dat kleine meisje met haar liefde voor boeken weer in mij. Ik merkte dan ook dat ik steeds vaker neigde naar bloggen over alleen boeken. Na weken twijfelen ging de kogel door de kerk: het werd een boekenblog. Ik wist alleen nog niet hoe ik dat ging aanpakken, want ik vond de naam van mijn blog niet passen bij een boekenblog en wat doe je dan? Alleen de naam omzetten of opnieuw beginnen?

Ik deed het allebei

Sommigen zullen nu vast vragend hun wenkbrauwen optrekken, maar ik zal mijn keuze even uitleggen. Ik maakte van al mijn blogposts concepten, zodat ze niet verloren zouden gaan en koppelde vervolgens mijn nieuwe domeinnaam aan mijn oude blog. Vervolgens typte ik wat nieuwe recensies, win-acties en boekentips om daarna online te gaan. Iedereen kon Hoofdstuk 12 bezoeken, maar de site ook nog bereiken via de oude url. Dus mocht iemand via een oude link op bijvoorbeeld social media naar mijn blog gaan, dan zouden ze nog ergens uitkomen. Na een jaar heb ik de link chantalia.nl alsnog verwijderd, omdat er volgens mijn statistieken bijna niemand meer via die weg op mijn blog belandde.

Ze leefden nog lang en gelukkig

Sinds dat moment ben ik een boekblogger. Inmiddels schrijf ik hier alweer bijna anderhalf jaar met veel plezier. Ik heb een vermoeden dat ik hier nog een lange tijd blijf plakken en dat ik nog heel veel moois ga lezen.