Antwoorden op jullie vragen: persoonlijk

Persoonlijk

Toen ik weinig bloginspiratie had, mochten jullie mij helpen door vragen te stellen. Het bleek dat jullie vooral geïnteresseerd zijn in drie dingen: mijn persoonlijke leven, mijn leesgewoontes, en Italiaanse literatuur. De komende tijd verschijnen er drie blogposts waarin ik antwoord geef op jullie vragen. Vandaag trap ik af met de eerste en krijgen jullie een kijkje in mijn persoonlijke leven!

Heb ik een sociaal leven of zijn boeken genoeg?

Interessante vraag! Ik vertel mijn vriend aan het einde van een dag vaker wat de personages in het boek dat ik lees hebben meegemaakt dan wat ik zelf heb gedaan. Dat betekent overigens niet dat ik geen sociaal leven heb. Het is in mijn ogen simpelweg interessanter om over boeken te vertellen dan over mezelf. Daarnaast is mijn vriend er vaak bij als ik iets sociaals doe en valt er niet zoveel te delen. Mijn sociale leven is best gestructureerd, waardoor ik weet dat ik tijd heb om te lezen. Zo is het traditie dat er op maandagavond vrienden komen eten en dan kijken we samen twee of drie afleveringen van een serie. Het is ooit begonnen met een seizoen Game of Thrones en dat was zo gezellig dat we het nu ook met andere series doen.

Daarnaast ga ik één keer per week met mijn vriend naar de bioscoop. Wat we dan kijken is natuurlijk afhankelijk van wat er draait, maar we gaan het liefste naar zo vaag mogelijke films of thrillers. Films met Jake Gyllenhaal zijn daarin vaak favoriet. Wat ik ook wekelijks doe is (mits ik niks anders gepland heb) dat ik op zondag op bezoek ga bij mijn ouders. En uiteindelijk zijn er regelmatig verjaardagen die ik niet wil missen.

Ik leef dus niet afgezonderd met mijn boeken, maar als ik een avondje niks te doen heb, dan pak ik toch sneller een boek dan dat ik een vriend(in) app om te kijken of die misschien iets wil doen…

Volg ik iets op tv?

Mijn vriend en ik hebben ervoor gekozen om geen tv-abonnement te nemen. Hij is namelijk een gamer en ik een lezer, dus het heeft in onze ogen niet zoveel nut. We hebben wel een abonnement op Netflix voor de avonden waarop we wel graag voor de buis hangen. Maar met Netflix kunnen we gemakkelijker zelf bepalen wanneer en wat we kijken dan op tv. Daarnaast laat ik mijn moeder wat ik wel wil zien op tv opnemen. We hebben met veel programma’s dezelfde smaak en die kijken we op zondag gezellig terug met een hapje en een drankje.

Wat doe ik voor een werk?

Ik waarschuw jullie alvast: mijn werk is niet zo spannend, maar ik vind het er fijn en dat is het belangrijkste. Wat ik doe? Ik werk parttime op een klantencontactcentrum van een krantenuitgeverij. Het is een fijne werkplek met leuke collega’s en ik vermaak me er nog altijd goed. De rest van tijd gebruik ik om van boeken mijn werk te maken, want dat is uiteindelijk wat ik het liefste wil.

Wat doe ik naast lezen en bloggen?

Ik denk dat bovenstaande al een goed beeld geeft van wat ik zoal doe als ik geen boek in mijn handen heb. Maar ik heb daarnaast ook andere hobby’s. Zo houd ik me bezig met oude ambachten (het spinnen van wol, weven en borduren), ga ik graag op reis (naar Italië en Schotland) en bak ik regelmatig iets lekkers. En laat ik niet vergeten dat ik een crazy bird lady ben. Ik heb twee grasparkieten die regelmatig los rondvliegen. Vooral tijdens het bloggen komen ze graag bij me zitten en dat maakt het nog leuker!

 

Dit was een kijkje in mijn leven. Volgende week vertel ik jullie meer over mijn leesgewoontes!

10 thoughts on “Antwoorden op jullie vragen: persoonlijk”

  1. Heel erg leuk om te lezen. Vooral hoe tussen al dat gewone leven toch die boeken weer opduiken. :-)
    Nu snap ik ook waarom je in het weekend werkt en dat het wel eens rustig kan zijn.
    Kijk al uit naar je volgende blog.

  2. Ik vraag me ook vaak af waarom wij een tv-abonnement hebben, maar zo af en toe vind ik het wel handig (voor Wie is de mol? voornamelijk). Daarnaast hebben wij nu gratis Movies & Series gekregen bij Ziggo en daar staan ook veel series op die weer niet op Netflix staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *