50 pagina’s per dag

Een paar maanden terug rondde ik mijn scriptie af. Het was een moment waar ik al lange tijd van droomde, want hoe heerlijk zou het zijn om weer tijd te hebben om uitgebreid boeken te lezen? Ik zou mijn stapel ongelezen boeken binnen no time wegwerken en tegelijkertijd nieuwe romans lezen. Ik zou eindelijk normale avonden en weekenden hebben die ik al lezend en bloggend door zou brengen. Maar de werkelijkheid bleek anders. Ik moest wennen aan de veranderingen, maar bovenal had ik geen idee hoe ik om moest gaan met mijn vrije tijd die ik eerst moest maken en nu opeens had.

Uren staren naar de muur

Ik wil niet weten hoeveel uren ik de afgelopen weken heb doorgebracht met simpelweg het staren naar de muur. Mezelf afvragend wat ik nu eens zou gaan doen. Zou ik nog snel een was draaien, een cake bakken, een boek lezen of toch maar een serie bingewatchen? Ik haalde iedere avond mijn schouders op als mijn vriend me vroeg wat ik die dag ging doen, want ik wist het echt niet.

50 pagina’s per dag

Toen ik terugkwam uit Italië wist ik dat er toch een keer verandering in moest komen. Mijn blog lag zo goed als stil, ik las alleen nog maar recensie-exemplaren vlak voor de deadline en bovenal verveelde ik me gewoon. Ik werk blijkbaar alleen maar goed onder druk en dus gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en sprak met mezelf af om vijftig pagina’s per dag te lezen. Zo gezegd, zo gedaan.

Appeltje eitje

Inmiddels verslind ik weer boek na boek. Ik haal de vijftig pagina’s per dag met gemak. Als ik de zin en tijd heb lees ik regelmatig nog een paar hoofdstukken door. Vervolgens heb ik dan ook weer iets om over de schrijven op dit kleine stukje internet en,  het belangrijkste, mijn verveling is met sneeuw voor de zon verdwenen.

8 comments / Add your comment below

  1. Wat fijn dat je jezelf weer hebt kunnen herpakken door deze regel in te voeren. Het werkt vaak zo, als je dan in het verhaal zit lees je uiteindelijk toch weer meer.

  2. Jezelf vervelen kan af en toe ook heerlijk zijn! Ik kijk er al naar uit om, als mijn verlof binnenkort begint, een hele dag niets te doen omdat ik gewoon niet weet wat te doen – en om de dagen daarna dan als een gek te gaan lezen, socializen en taarten bakken ^^

  3. Ik ben net terug van een vakantie en heb daar weer eens heerlijk gelezen. Ook ik probeer het vol te houden na mijn vakantie. Mijn doel is om een boek per maand te lezen. Niet veel, maar realistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.