Hoofdstuk 12

boekenblog - schrijfcoaching - manuscriptredactie

Over

Is schrijven je hobby? Wil je graag beginnen met schrijven maar weet je niet hoe? Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar blijft de eerste pagina wit? Of heb je een manuscript geschreven en wil je de volgende stap zetten om het uit te geven?

Dan zit je hier goed!

Mijn naam is Chantal en ik help jou om met plezier te schrijven en om jezelf als schrijver te ontwikkelen.

Schrijven is een proces met pieken en dalen, maar schrijven is vooral heel leuk. Om het leuk te houden help ik je graag op de momenten waarop je vastloopt. Heb je moeite met beginnen? Vind je het einde lastig? Of weet je het daar ergens tussenin niet meer?

Ik kan je helpen met verschillende onderdelen binnen het schrijfproces:

 • het maken van een schrijfplanning;
 • het schrijven van (een deel van) je manuscript door middel van individuele coaching;
 • het redigeren van je manuscript.

Wat mag ik voor je doen? Ik hoor het graag via info@hoofdstuk12.nl.

Wil je meer informatie over de diensten en tarieven? Klik dan hier.

Over mij

Als kind zat ik altijd met mijn neus in de boeken of schreef ik gedichten en verhalen. Op latere leeftijd besloot ik deze hobby’s te combineren met mijn andere passie: Italië. Ik studeerde Italiaanse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht, met een specialisatie in de Italiaanse literatuur. Daarnaast hield ik me in de vrije ruimte bezig met algemene literatuur, cultuur en media.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, schrijf ik gedichten, duik ik de bioscoop in of speel ik een game. Eigenlijk vind ik alles leuk, als het maar een goed verhaal heeft.

Verder word ik gelukkig van reisjes naar Italië, goede pizza, yoga, mijn twee grasparkieten en tijd doorbrengen met familie, vrienden en mijn man.

Over Hoofdstuk 12

Hoofdstuk 12 begon tijdens mijn studie als boekenblog. Toen ik besloot om mijn kennis te gebruiken als redacteur en schrijfcoach werd Hoofdstuk 12 mijn bedrijf. Ik blog nog steeds over boeken, omdat lezen je veel kan leren over schrijven. Ook schrijftips en mijn eigen ervaringen met schrijven vind je tegenwoordig op mijn blog.

Wil je verder kennismaken om te ontdekken wat ik als schrijfcoach of redacteur voor je kan betekenen? Stuur een mailtje naar info@hoofdstuk12.nl.

De foto’s zijn gemaakt door Imke van Imke Illustrations.

5 Reacties

 1. Cheyenne

  Beste Chantal,

  Ik zou graag in contact komen met je voor de journalistendatabase van ANP Pers Support. Ik vind het altijd leuk als je jouw bio met ons wil delen.

  Momenteel is dit de bio die ik van jou heb:
  Chantal is de blogger achter Hoofdstuk 12. Zij schrijft recensies over boeken en schrijft verder over alles wat te maken heeft met boeken en lezen. Sam wordt het liefst benaderd per e-mail.

  Ik hoor graag van je,

  Hartelijke groet,

  Cheyenne

  1. Hoofdstuk 12

   Beste Cheyenne, ik heb je een mail gestuurd.

 2. Walter Debeuf

  He Chantal, schrijf je zelf ook ? Welk soort literatuur ? Laat je je werk ook proeflezen ? Ik ben alvast kandidaat, heb 60 jaar leeservaring achter de rug…
  Vriendelijke groet,
  Walter.

  1. Hoofdstuk 12

   Ik wil al heel lang een boek schrijven, maar ik begin er iedere keer niet aan. Verder schrijf ik wel eens gedichten. Als ik een proeflezer nodig heb, dan laat ik het je in ieder geval weten!

 3. Bolsius Annemarie

  He volkomen nieuw dit geheel. Ben zo maar wat aan het rommelen en zie ineens Chantal tipt etc.
  Komt mijn nieuwe boek Buiten huilen de wolven voorbij… Ik als digibeet, verder kijken. Chantal: leuk koppie en met inhoud…
  Lijkt me leuk om nieuwe berichten te ontvangen, delen, lezen etc.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.