Hoofdstuk 12

boekenblog - schrijfcoaching - manuscriptredactie

Manuscriptredactie en schrijfcoaching

Ben je een boek aan het schrijven of heb je een manuscript afgerond? Ik help je graag met het schrijven van je boek door middel van onderstaande diensten.

Proeflezen

Je manuscript is af en je wilt zeker weten of het verhaal waar je zo hard aan hebt gewerkt ook goed overkomt op de lezer. Ik duik graag in de rol van de lezer door je manuscript van begin tot einde te lezen. Hierna stuur ik je een leesrapport waarin ik inga op de opening van je boek, de opbouw, de personages (bij fictie), je schrijfstijl en overige punten die opvallen. Ik zal niet alleen de nadruk leggen op wat beter kan, maar ook op wat je sterke punten als schrijver zijn. Zo kun je gemotiveerd je manuscript herschrijven.

Tarief: € 300,-

Tekstcorrectie

Eindigt dat ene werkwoord nu op -d, -t of -dt? En hoe zat het nu ook alweer met komma’s? In je eigen teksten zie je taalfouten sowieso sneller over het hoofd. Ik kijk graag kritisch naar je tekst om foutjes uit je manuscript te halen. Tijdens de tekstcorrectie let ik op grammatica, spelling, interpunctie en zinsbouw. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele fouten in je manuscript.

Tarief: € 400,-

Manuscriptredactie

Je hebt zelf je manuscript eens goed doorgelezen en je bent klaar voor de volgende stap. Voordat je jouw toekomstige boek naar een uitgever stuurt of zelf uitgeeft, is het belangrijk dat alle puntjes op de i worden gezet. Door middel van redactie krijg je een combinatie van proeflezen en tekstcorrectie, maar dan uitgebreider. Je ontvangt namelijk niet alleen een leesrapport, maar ik maak ook aantekeningen in de digitale kantlijn van je manuscript, zodat je precies weet wat er nog net iets beter kan. Uiteraard wordt je manuscript ook gecorrigeerd op taalfouten. Zo kun je uiteindelijk een manuscript inleveren waar je écht tevreden over bent.

Tarief: € 500,-

Kleinere opdrachten

Heb je een kortverhaal geschreven? Een gedicht? Of wil je slechts een deel van je manuscript laten redigeren? Dat kan natuurlijk ook!

Tarief: € 0,01 per woord.

Proefredactie

Wil je graag weten wat je kunt verwachten? Stuur me dan een e-mail met de eerste 1500 woorden van je manuscript.

Tarief: gratis.

Ook voor uitgeverijen

Uiteraard bied ik mijn diensten ook aan voor uitgeverijen. Heb je als uitgever iemand nodig die naar binnenkomende manuscripten kijkt? Ik doe het graag.

Schrijfcoaching

Loop je tijdens het schrijven ergens tegenaan en ben je toe aan  schrijftips of individuele schrijfcoaching? Laat me weten waarmee ik je kan helpen.

Tarief: € 20,00 per uur.

Waarmee mag ik je helpen?

Wil je gebruik maken van een van mijn diensten? Stuur dan een e-mail naar info@hoofdstuk12.nl.

Heb je nog vragen? Ook dan zie ik je bericht graag tegemoet.

Ik kijk uit naar een fijne samenwerking!