Winactie! Lichte jaren – Elizabeth Jane Howard

Zoals ik in Chantal tipt #2 al liet doorschemeren is maart een feestmaand voor de boekenliefhebber. Het begon bij mij dan ook enorm te kriebelen om deze maand een aantal winacties te organiseren. Vandaag speel ik voor het eerst voor Sinterklaas met het boek Lichte jaren van Elizabeth Jane Howard.

Ik moet wel bekennen dat ik geen flauw idee heb of dit een boek is dat mij bevalt. Ik heb het boek namelijk al een tijdje en ontving later van uitgeverij Atlas Contact een extra exemplaar om weg te geven (dank!), maar ik kom niet aan mijn eigen exemplaar toe. Ik vind het zonde om het boek dubbel in de kast te hebben staan terwijl er iemand plezier van kan hebben en dus geef ik Lichte jaren alvast weg.

 

 

Het verhaal

“De nadagen van het victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog vormen de achtergrond van de vierdelige ‘Cazalet-kronieken’ van Elizabeth Jane Howard, die de periode 1937-1947omspannen. Deel 1, ‘Lichte jaren’, begint eind jaren dertig, in de laatste gouden jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In de zomermaanden komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar op hun familielandgoed vlak buiten Londen. Ze vullen hun dagen met kinderspelletjes in het bos, picknicken op het strand, gin-tonics in de tuin, feestmalen in de eetkamer. Het is een zonovergoten, onbekommerde tijd – maar onder de idyllische oppervlakte broeien er affaires en gefnuikte ambities; en de oorlog werpt zijn schaduw vooruit. ‘Lichte Jaren’: voor de liefhebbers van ‘Downton Abbey’.”

Hoe doe je mee?

  • Laat hieronder een reactie achter met een geldig e-mailadres zodat ik weet dat je meedoet.
  • Volg mij op minstens één van mijn social-mediakanalen (Facebook, Instagram, Twitter, Bloglovin’).
  • Deel het bericht op social media en maak hierdoor meer kans. Dit is niet verplicht.
  • Je kunt meedoen tot en met 17 maart 2018 voor middernacht.

Succes! Op 18 maart maak ik de winnaar via een persoonlijk mailtje bekend.
Reageer je niet binnen drie dagen? Dan kies ik een andere winnaar.

20 comments / Add your comment below

  1. Een boek uit een hele serie. Ik laat me graag verrassen want het lijkt me een heerlijk boek met een familiegeschiedenis waar je zo in mee gaat reizen

  2. Heel graag maak ik kans op Lichte jaren. Ondanks dat jij geen idee hebt of je het een fijn boek vindt.
    Ik wil het graag proberen. Uit de beschrijving lijkt het mij een fijn boek.

  3. Ik sla even een keertje over. Heb nog veel boeken liggen om te lezen. Bovendien heb ik al een keer een heel mooi boek gewonnen via een vorige winactie. Niettemin een sympathieke actie en een mooi boek (denk ik).

  4. Ik doe graag mee. Is het niet voor mezelf, dan wel voor een ander! Maart wordt inderdaad een leuke boekenmaand! Griet op de Beeck en Jan Terlouw staan gepland, Tom Lanoye proberen we nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.