De komende weken vier ik met verschillende mensen Kerst en Oud op Nieuw. De borrels en de etentjes vliegen me om de oren, maar ik wil de feestdagen ook hier een beetje vieren met iedereen die Hoofdstuk 12 bezoekt. Ik kan jullie helaas niet uitnodigen voor een uitgebreid diner, maar ik kan wel iets weggeven!

Het boek

Ik heb gekozen voor een boek dat ik dit jaar heb gelezen en naar mijn mening aansluit bij de kerstgedachte. Leidraad voor een nobel leven van Ethan Hawke is namelijk een dun boekje vol wijsheden voor een zinvol leven.

“Leidraad voor een nobel leven is een inspirerende roman in de sfeer van De kleine prins en De alchemist. Het boek speelt zich af in de Middeleeuwen in Cornwall, waar sir Thomas aan de vooravond van een grote veldslag staat. Omdat hij voorvoelt dat hij de slag niet zal overleven, schrijft hij een brief aan zijn kinderen over twintig deugden die samen een kompas vormen voor hun reis door het leven: een kleine gids over datgene wat het leven zinvol maakt. Ethan Hawke baseerde deze brief met deugden als vergeving, moed, trots en geduld op oude wijsheden uit de Oosterse en Westerse filosofie en de grote spirituele en politieke teksten van nu. Leidraad voor een nobel leven is voorzien van illustraties: elke deugd wordt gesymboliseerd door een vogel, getekend door Ryan Hawke.”

Zo doe je mee!

  • Laat in de reacties een kerstboodschap achter.
  • Volgen en delen via social media is niet noodzakelijk, maar je maakt hiermee wel extra kans.
  • Vul de rafflecopter hieronder in.
  • Ik maak de winnaar op 24 december bekend.
  • Je kunt alleen meedoen als je woonachtig bent in Nederland of België.
  • Als de winnaar niet binnen een week reageert, dan zal er een andere geluksvogel worden gekozen.
  • Succes!

a Rafflecopter giveaway