Boekencommunity Hebban introduceerde deze week de Grote Hebban Boekenblog Test en daarmee ontstond er een grote commotie onder boekbloggers. Ik kan sommige reacties begrijpen, want ook ik had eerst mijn twijfels. Hebban spreekt namelijk van de “Grote Hebban Boekenblog Ladder” en ik ben in dit geval niet zo’n fan van ranglijsten, want wat maakt de ene boekenblog beter dan de andere? We zijn als bloggers allemaal uniek. Toch heb ik ervoor gekozen om Hoofdstuk 12 aan te melden voor deze boekenblog test en daar heb ik zo mijn redenen voor.

Feedback is altijd welkom

De redactie van Hebban beoordeelt boekenblogs op verschillende punten, waaronder relevantie, schrijfstijl, lay-out, beeld en inhoud. Dit klinkt eng, want dat betekent dat ze ook minder positief over bepaalde punten kunnen zijn. Ik recenseer al bijna twee jaar voor Hebban en mijn ervaring is dat de redactieleden aardige mensen zijn die op een fijne manier feedback geven. Ik ga er dan ook van uit, zelfs als je helemaal onderaan op de ladder staat, dat ze op een onderbouwende manier duidelijk maken waarom jouw blog op een bepaalde plek staat. En naar die feedback ben ik nieuwsgierig. Misschien valt de redactie iets op wat ik nog nooit heb opgemerkt, dat is altijd nuttig.

Ik geef niet zo veel om mijn plek op de ladder

Natuurlijk is het leuk om hoog te eindigen, dat geef ik toe, maar als dat niet zo is dan lig ik daar niet wakker van. Ik schrijf namelijk over boeken en bijbehorende onderwerpen die ik leuk of interessant vind en de mensen die mijn blogs willen lezen vinden Hoofdstuk 12 (hopelijk) toch wel. Daar hoef ik geen nummer één voor te zijn.

Ik heb er zelf voor gekozen om een blog te beginnen

En daarmee mijn mening te geven over boeken op het wereldwijde web. Iedereen met een internetverbinding kan lezen wat ik schrijf en heeft de kans om commentaar te leveren op wat ik doe. Zolang dat commentaar op een nette manier gegeven wordt, vind ik dat prima.

Boekbloggers staan een keer in de spotlights

We worden in het zonnetje gezet! Dat is toch altijd leuk? We zijn een groot deel van onze blogtijd bezig om boeken onder de aandacht te brengen. Nu draait het een keer niet om boeken of schrijvers, maar om onze blogs en dat mag ook best een keer, want volgens mij werken we er allemaal met veel liefde en passie aan.

Heb jij een blog aangemeld voor de Grote Hebban Boekenblog Test?