Welk verhaal gaat er uiteindelijk niet over de liefde? Ik weet het niet. De liefde lijkt een verplicht onderdeel te zijn van verhalen. Woensdag is het weer Valentijnsdag en zetten we de liefde in de zonnetje. Vandaag drie boeken om mee op de bank te kruipen, mocht je geen plannen hebben.

 

Het houden van mannen – Myrthe van der Meer

Romantisch is dit boek niet, maar wel erg praktisch voor het geval dat die valentijnsdate wat langer blijft plakken. Want wat is een man precies? En hoe zorg je ervoor of kunnen ze juist goed voor zichzelf zorgen? Van der Meer geeft antwoord op al je vragen over mannen. Lees mijn bespreking van dit boek hier.

 

Schittering – Margaret Mazzantini

Liefde is niet voor iedereen zo simpel. Stel je eens voor dat je een paar decennia geleden als jongetje opgroeide in Italië en ontdekt dat je op mannen valt. En dan vooral op ‘e’en man in het bijzonder, maar dat je elkaar alleen in het geheim kunt zien. Dat overkomt Guido, die laat zien dat liefde zo vanzelfsprekend nog niet is. Wil je weten wat ik van deze roman vond? Dat kan hier.

 

Jij & ik en andere verhalen – Jojo Moyes

Jojo Moyes is de hedendaagse koningin van de Feelgood-verhalen. Ze wist velen al te raken met haar bestseller Voor jou en schreef verschillende andere boeken waaronder deze verhalenbundel. Het mooie aan deze bundel is dat het niet alleen draait om de liefde voor een ander, maar ook voor jezelf. Lees mijn recensie hier.