Update: Hebban Reading Challenge

Begin dit jaar besloot ik mezelf uit te dagen en mee te doen aan de Hebban Reading Challenge. Vorig jaar las ik ruim veertig boeken en ik bedacht me dat vijftig boeken een mooi doel voor dit jaar zouden zijn. Terwijl het soms maar twee dagen geleden lijkt, ligt januari alweer bijna zeven maanden achter ons. De hoogste tijd om te ontdekken of ik rustig door kan lezen, of dat ik toch wat vaker met mijn neus in een boek moet duiken.

Hoe staat het ervoor?

Het aantal boeken dat ik dit jaar gelezen heb is *tromgeroffel* vijfentwintig. Dat betekent dat ik precies halverwege mijn challenge ben. Ik ben geen held met cijfers, maar ik kan nog wel uitrekenen dat ik achterloop.

hebban reading challenge

Hoe ga ik mijn challenge halen?

Goede vraag. Ik weet namelijk niet wat de komende vijf maanden gaan brengen. Ik ben op zoek naar een bijbaan en (zenuwen) ik ga mijn scriptie schrijven. Ik vermoed dan ook dat ik niet vaak aan lezen toe ga komen. Toch is het het proberen waard, want wie niet waagt, wie niet wint. Ik heb nog een aantal dunne boeken die gelezen willen worden en ik heb nog een aantal weken vakantie. Genoeg tijd en kansen om een inhaalslag te maken.

Het is maar een hobby

Eén ding is zeker: ik ga me niet haasten. Lezen is mijn hobby en geen verplichting. Een uitdaging moet leuk blijven, dus ik lees gewoon lekker verder op mijn eigen tempo met boeken die ik mooi vind.

2 comments / Add your comment below

  1. Zo doe ik het ook hoor Chantal. Aan het begin van het jaar stel ik wel een aantal in maar eigenlijk ben ik er de rest van het jaar niet bewust mee bezig. Onlangs kreeg ik een mailtje van Goodreads met de melding dat mijn challenge er goed uit zag. Mocht ik het aantal niet halen ga ik er ook niet van wakker liggen hoor. Ik ga alleszins niet op zoek naar dunnere boeken of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.