Al een aantal jaar, nog voordat het een hype werd, gebruikte ik een Bullet Journal. Ik vond het een heerlijk systeem dat er zeker aan heeft bijgedragen dat ik mijn studie met een enkele herkansing heb overleefd. Waar ik tijdens mijn opleiding een groot deel van mijn tijd zelf in moest plannen, heb ik nu een baas die mijn tijden bepaalt. Dit komt erop neer dat mijn to-do-lijstjes tegenwoordig bestaan uit werk, mijn blog en wat huishouden. Ik vond het simpelweg niet meer de moeite waard om wekelijks hele planningen in elkaar te flansen voor die paar dingen die ik nog doe. Het was de hoogste tijd voor een ander soort planner.

Traveler’s Notebook

Het was even wikken en wegen, want ik wilde graag een Traveler’s Notebook. Je koopt dan een leren omslag en vult deze vervolgens met de notitieboekjes en planners die jij wilt. Na het uitgebreide Bullet Journal systeem wilde ik namelijk niet terug naar een gewone agenda. Daarnaast vond ik het ook belangrijk dat ik ruimte overhield om mijn gedachten en gedichten neer te krabbelen. Een Traveler’s Notebook biedt al deze mogelijkheden, maar toen ik het prijskaartje zag deed het eerlijk gezegd toch even pijn.

Na uren piekeren besloot ik toch een bestelling te plaatsen en wachtte ik ongeduldig op mijn nieuwe aankoop. Ik schafte het hervulbare boekje aan bij Buiten de Lijntjes en zij stuurden het me ingepakt op. Op deze manier leek het net alsof ik cadeautjes uit mocht pakken.

 

Inserts

Ik bestelde drie verschillende zogenaamde inserts: een kalender voor een duidelijk jaaroverzicht voor evenementen en verjaardagen, een weekagenda om te noteren wanneer ik moet werken met daarnaast de ruimte voor een to-do-lijstje, en een dagboek voor al mijn krabbels. Daarnaast zat er al een blanco boekje in het omslag. Geen idee wat ik daarmee ga doen, maar wat extra ruimte is altijd handig.

 

Het resultaat

Het Traveler’s Notebook zelf zat na het inpakpapier nog een keer mooi ingepakt in karton en daarna nog een keer in een stoffen zakje. Ik bleef maar uitpakken.

Uiteindelijk had ik een mooi leren omslag in mijn handen. Ik was meteen verliefd en had gelukkig geen spijt van mijn aankoop. Met een aantal elastieken stopte ik alle boekjes in het omslag en mijn zelf samengestelde planner was klaar.