Herinner jullie het stuk dat ik over mijn ongelezen boeken schreef? Zo niet, dan kun je hier alles nalezen. Voor de mensen met haast zal ik het kort samenvatten: ik heb te veel ongelezen boeken in mijn kast staan en daar wil ik iets gaan doen. Iedere maand maak ik een lijst met de boeken die ik wil lezen. Lukt het me niet om een boek te lezen, dan schuift deze door naar de volgende maand of gaat weg. Lekker dramatisch, maar het is de enige manier om door mijn gigantische stapel ongelezen boeken heen te komen. Voor juni heb ik vier boeken + twee overige gekozen. Ik ben benieuwd hoe ver ik ga komen!

HEX – Thomas Olde Heuvelt

Heel veel lezers zijn erg enthousiast over dit boek. Of ja, enthousiast is misschien het verkeerde woord voor een verhaal waar je ‘s nachts wakker van ligt. Ik ben benieuwd of ik na het lezen van HEX nog kan slapen, want de meeste spannende boeken doen niet zo veel met mij op dat gebied. Op het moment ben ik over de helft van deze thriller en ik vind het al spannender dan het gemiddelde boek waar de sticker ‘thriller’ op wordt geplakt. Dat belooft wat!

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen…

Gif –  Samanta Scheblin

Weer een boek dat hoogstwaarschijnlijk wat spannender is! Ik ontving dit boek van uitgeverij Atlas Contact na de lezing met Nino Haratischwili en alleen al vanwege het omslag wil ik het lezen. Want zeg nu zelf, de kleuren zijn toch prachtig?

Een vloek die over een gebied in de eindeloze pampa lijkt te liggen. Twee excessief liefhebbende moeders wier lot op mysterieuze wijze met elkaar verbonden lijkt te zijn. En een genezeres die met de dood bedreigde kinderen probeert te redden. Gif is als een nachtmerrie die zich sluipend ontvouwt. Een hypnotiserend verhaal. Pakkende, fantastische literatuur. Samanta Schweblin heeft een heftige, schokkende roman van glasheldere schoonheid geschreven. Ze bewijst met Gif de beste verteller van haar generatie te zijn.

Een onverwachte wending – Erica James

Een onverwachte wending is mijn nieuwe recensie-exemplaar voor Hebban. Ik las al eens eerder een roman van Erica James en daar heb ik toen erg van genoten. Ik hoop dat deze me ook gaat bevallen!

De onfortuinlijke Lizzie ziet zich na haar ontslag gedwongen terug te verhuizen naar haar ouderlijk huis. Haar moeder regelt voor Lizzie een tijdelijke baan in een verpleegtehuis. Daar treft ze mevrouw Dallimore. Clarissa Dallimore deelt met Lizzie het verhaal van haar jeugd, haar spontane reis van Amerika naar Engeland om haar familie te zoeken, het uitbreken van WO2 en haar door de oorlog onmogelijk gemaakte liefde. Dankzij mevrouw Dallimore ontdekt Lizzie dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

Verstrengeling – Simona Sparaco

Op het omslag staat: ‘voor de lezers van De eenzaamheid van de priemgetallen‘. Ik schreef mijn scriptie over de romans van Paolo Giordano, dus ik behoor zeker tot de doelgroep. Ik dan ook niet wachten om te beginnen in deze roman van Italiaanse bodem!

Lea en Giacomo zijn elkaars tegenpolen. Zij is goed in talen en communicatie, hij is een gesloten natuurkundige. Na twee mooie perioden verbreken ze voorgoed hun relatie. Toch, na jaren, vlamt in Rome hun passie weer op. Is liefde onberekenbaar? Volgens La Stampa onthult de schrijfster ‘met meesterlijk, afgewogen en nergens overdreven taalgebruik langzaam wat in het hart van een vrouw omgaat’.

Overig

Ik heb nog meer boeken klaarliggen, waarvan een paar voor iets wat ik voorlopig geheim houdt, aangezien ik er mijn mening niet in het openbaar over mag geven. Ik hoop deze maand in ieder geval zes romans te lezen, zodat ik volgende maand weer een leuke nieuwe stapel kan samenstellen!