Ook deze maand maakte ik een lijstje met boeken die ik wil lezen. Echt veel te kiezen viel er niet, want ik heb namelijk nog wat boeken met deadlines. Mijn agenda is is daarnaast al redelijk vol gepland, dus leek het me verstandig om de lijst niet te lang te maken. Mocht ik tijd en zin overhebben, dan kan ik me nog altijd aan een extra roman wagen. Eén boek voor deze maand is Verstrengeling van Simona Sparaco, die stond op mijn lijstje van juni  en daar ben ik simpelweg nog steeds in bezig. Het is deze keer dus maar een korte leeslijst!

Voor je weggaat – Clare Swatman

Dit boek deed me een beetje aan de meeste populaire boeken van Jojo Moyes denken. Ik vind dat heerlijk boeken om tussendoor te lezen, omdat je ze vaak niet weg kunt leggen. De uitgeverij was zo aardig me een exemplaar toe te sturen en ik ben er dan ook meteen in begonnen.

Zoe en Ed worden met vallen en opstaan volwassen, allebei volgen ze hun eigen pad. Maar dan, na jaren vol uitzichtloze baantjes en chaotische huisgenoten, vinden ze elkaar. De toekomst lacht hun toe…

En dan gebeurt het ondenkbare.

Op een ochtend, op weg naar zijn werk, komt Ed om bij een verkeersongeluk. Zoe moet leren leven zonder hem. Maar ze kan de herinneringen niet loslaten. Hoe kan ze de gelukkige momenten, hun eerste kus, alles wat ze samen hebben opgebouwd, achter zich laten? Ze moet Ed iets vertellen. Alles wat ze nog nooit eerder heeft gezegd.

Nu is het te laat. Of toch niet…?

Paradijs – Luuk Imhann

Ik ken de auteur niet en ik ken het verhaal niet, dus ik ga me volledig laten verrassen door deze roman. Dat levert soms erg leuke ervaringen op, al kan ieder boek ook tegenvallen. Ik ben in ieder geval benieuwd!

Boas, een jonge student, gaat met vier biologen en twee gidsen op expeditie in het oerwoud van een afgelegen berg in Azië. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar de zich in het oerwoud schuilhoudende neusaap, de Narsalis larvatus. Als de gidsen hen noodgedwongen voor enkele dagen alleen laten, raken ze afgesloten van de buitenwereld. Worden de vijf expeditieleden langzaam waanzinnig of leeft de berg en probeert hij zich van hen te ontdoen?

Hou me vast – Lori Nelson Spielman

Ik heb al verschillende boeken van deze schrijfster voorbij zien komen, maar ik heb er nog nooit één gelezen. Hebban stuurde me dit boek toe en na wat verschillende omschrijvingen te hebben gelezen, lijkt deze roman me wel iets. Een keer wat anders, want het is een feelgoodboek, maar draait niet om een liefdesrelatie tussen een man en vrouw. Ik laat me wederom verrassen.

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.