Mijn leesdoelen voor 2016

Een nieuw jaar betekent nieuwe leesdoelen. Vorig jaar las ik ruim veertig boeken terwijl ik een groot deel van het jaar te maken had met een leesdip. 2016 geeft me hopelijk de kans om weer wat meer te lezen, maar het is ook het jaar dat ik mijn scriptie moet schrijven. Toch ga ik proberen om meer te lezen en heb ik mijn doel op vijftig boeken gezet.

 

Hebban reading challenge 2016

Hebban reading challenge

Naast mijn blog recenseer ik ook voor Hebban. Zij hebben dit jaar een leuk initiatief: de Hebban reading challenge. Je kunt er net als op Goodreads het aantal boeken ingeven dat je wilt lezen, maar daarnaast geven ze ook suggestisch voor boeken die je kunt lezen. Denk aan bijvoorbeeld een romantisch boek geschreven door een man, een boek dat ooit verbannen/verboden is geweest, de tiende roman van een auteur of simpelweg een boek dat je van je buurvrouw hebt geleend. In totaal zijn er vijftig categorieën.

Ik ga ze niet alle vijftig doen, dat lijkt me te pittig en te verplicht omdat mijn doel dan ook precies vijftig boeken zijn, maar ik ga wel afstrepen in welke categorie ik iets heb gelezen.

Lees hier meer over de Hebban reading challenge

 

Andere doelen

Daarnaast wil ik meer Nederlandse en Italiaanse literatuur lezen. Boeken van Nederlandse bodem heb ik een beetje verwaarloosd de laatste tijd en dat geldt eigenlijk ook voor mijn geliefde Italiaanse boeken. Daarnaast ben ik van plan om één keer per maand een boek uit het feelgood genre te lezen. Vooral in drukke periodes vind ik het heerlijk om even weg te dromen bij een romantisch verhaal. Ik ben en blijf tenslotte een vrouw. Ook wil ik me weer eens aan een thriller gaan wagen. Twee jaar terug las ik nog regelmatig thrillers, maar die vielen me zo tegen dat ik afgelopen jaar geen enkele thriller meer heb gelezen. Jammer, want er zijn denk ik genoeg spannende boeken die ik wel goed vind.

Ik ben heel benieuwd wat voor een mooie verhalen 2016 gaat brengen. Ik ga mijn best doen om er een heleboel te lezen!

Wat is jullie leesdoel voor 2016?

8 comments / Add your comment below

  1. Ik heb gisteren mijn Hebban leeschallenge ingezet. Misschien iets te hoog vermits ik ook af en toe in het Engels lees én die boeken kan ik uiteraard niet laten meetellen. Nu heb ik dus een Goodreads -en Hebban uitdaging en probeer ik zoveel mogelijk eigen boeken te lezen in 2016

  2. Vijftig boeken in één jaar tijd? Wow! Dat is echt veel. Ik lees gemiddeld één boek per maand (als ik een beetje in een boek kan komen, anders ook niet). Dit komt omdat ik erg traag lees.

    Het lijkt me wel heerlijk om zoveel te lezen en daardoor minder achter een computer te zitten :) Ik ga er meteen mee aan de slag: meer lezen en minder computer/telefoon.

    1. Ik moet er wel bij zeggen dat we geen kabel tv hebben (wel Netflix) en dat ik ruim twee uur per dag doordeweeks in de trein zit. Dus dat geeft meteen veel leestijd. Minder telefoon en computer helpt zeker om meer leestijd vrij te maken :) veel plezier!

  3. Leuk om te lezen! Ik doe niet mee met de Hebban challenge maar heb via Goodreads mijn reading challenge op 52 gezet. Vorig jaar las ik er 80, maar ik moet net als jij dit jaar mijn scriptie schrijven, haha. Succes in ieder geval! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.