Als je buiten goed rondkijkt, dan zal het je opvallen dat sommige bomen al beginnen te verkleuren. We kunnen er niet meer omheen: de zomer loopt op zijn einde. Terwijl het wat mij betreft altijd warm en zonnig mag zijn, heeft de herfst ook zijn charme. Boeken lezen onder een dekentje op de bank met een warme kop thee bijvoorbeeld. Maar als je meer wilt dan thuis pagina na pagina verslinden dan zijn de evenementen (rondom de opening van het nieuwe boekenseizoen) een feest. Dit jaar is het ook nog eens het jaar van het Boek, een goede reden voor extra veel boekige activiteiten buiten de deur! Tijd om de leukste evenementen op een rijtje te zetten.

Überamstel

Op 28 augustus organiseren uitgeverij Podium en Overamstel uitgevers de tweede editie van Überamstel. De line-up van dit evenement bestaat uit onder andere: Barry Hay & Sander Donkers, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer, Susan Smit & Marion Pauw, Georgina Verbaan, Ronald Giphart, en Kluun.

Wanneer? Zondag 28 augustus 2016 van 13:00 tot 16:00.
Waar? Nessst, Amsterdam.

Meer informatie vind je hier. Aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Boekenparade

We vieren dit jaar Het jaar van het Boek en daarom pakt de Boekenparade uit. Van 2 tot en met 25 september staan boeken en verhalen centraal. Door de diversiteit is er voor iedereen die van boeken houdt wel iets te beleven. Zo is er de opening, Manuscripta, mediaborrel, YALBAL, boekverfilmingen, en het kookboekenfestival.

Wanneer? 2 september tot en met 25 september 2016.
Waar? IJpromenade, Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie.

Manuscripta

Manuscripta is de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. Dit jaar is dit evenement een onderdeel van de Boekenparade. Manuscripta heeft een breed programma met onder andere: de debutanten van het jaar, een Harry Potter mini-expositie, boekverfilmingen in EYE, Zin magazine, uitreiking Europese literatuurprijs, shortlist Hebbban debuutprijs, en een masterclass thriller schrijven.

Wanneer? Zaterdag 3 september 2016 van 12:30 tot 18:30.
Waar? Tolhuistuin, Amsterdam-Noord.

Kaartjes zijn online te verkrijgen vaan €7,50 en aan de deur voor €10, 00. Klik hier voor meer informatie.

Geen daden maar woorden

Een Rotterdams festival dat draait om het ontdekken van literair talent, spoken word-artiesten, en muziek.

Wanneer? Zaterdag 24 september van 20:00 tot 00:00 en zondag 25 september van 11:00 tot 18:00.
Waar? Verschillende locaties in Rotterdam-Zuid.

Kaartjes zijn te koop voor €15,00. Op de website van het festival vind je meer informatie.

Waar ga ik heen?

Als ik alle evenementen zou bezoeken dan houd ik niet veel tijd over. Ik vind het geweldig dat er veel te doen is, maar een mens kan niet alles hebben. Daarom ben ik alleen op Manuscripta te vinden. Ik heb er in ieder geval zin in!

Welk evenement staat er in jouw agenda?